Susținători

Succes, Gabi!

Cu Gabi Firea trebuie sa te fi intersectat macar o zi si sa fi avut un pic de ragaz sa o observi ca sa intelegi ca nu lasa nimic la voia intamplarii. Nici chiar atunci cand momentul, secunda sau sufletul ei ingheata din cauza neprevazutului. Cu Gabi Firea m-am intersectat ani, apoi minute. Si nu a fost zi, minut apoi, sa nu imi iau ragaz sa o observ. Am vazut atentia ei la detalii in timp ce mintea i se invirtea cu alte probleme. Am inteles ca oricit de incomod s-ar simti din cauza unei probleme, ca oricat de prinsa ar fi intr-o capcana, va alege mereu sa respire. Si da, asta mi-a fost o lectie. Pe care nu am uitat-o.

- Adriana Pava -

Succes, Gabi!

O cunosc de cînd s-a născut. Mai precis, de cînd s-a născut ca ziaristă. Abia venise de la Bacău, încă nu împlinise 19 ani. Era frumoasă, deşteaptă, tenace, îndrăzneaţă. Şi cu talent. Au trecut de atunci 21 de ani. A crescut, a luat premii, a scris cărţi, a avut parte de succes, de bucurii, din păcate şi de necazuri. A rămas frumoasă, deşteaptă, tenace, îndrăzneaţă, talentată; în timp, am văzut şi calităţile ei de lider. Dar am văzut şi cît de mult ţine la familie şi cît de loială le este prietenilor, gata să-i ajute la nevoie.

Pasul pe care îl face acum nu este o foarte mare surpriză pentru mine. În anul 2000, Gabi a plecat din TVR pentru a fi purtătorul de cuvînt al guvernului Isărescu. Un an de muncă multă, dar şi o experienţă importantă. Apoi şi-a reluat drumul de jurnalistă. Un drum ascendent, cum se ştie. Acum, doisprezece ani mai tîrziu, părăseşte din nou presa, de această dată pentru a intra în politică, în ideea de a-i ajuta pe cei mulţi. Sunt convinsă că va reuşi.

În încheiere, citez ce spunea Gabi în prefaţa uneia dintre cărţile ei: „Pentru toţi care vor să lase o urmă în viaţă, există întotdeauna şi un va urma… „

- Lucia Verona -

Ii tin pumnii prietenei mele Gabriela Vranceanu Firea si sunt cu sufletul alaturi de ea

E foarte greu sa ramai OM, atunci cand intri in lumea asta a vedetelor. Ei bine, asta admir la Gabi…faptul ca a ramas OM. Dincolo de ce vedeti voi la televizor, adica o femeie frumoasa si de succes, Gabi e extrem de sufletista. E genul acela care, la necaz, iti da si haina de pe ea … M-am bucurat cand am auzit ca vrea sa faca politica. Pentru ca, spre deosebire de multe dintre personajele care apar zilnic pe la talk-show-uri, sunt sigura ca va face ceea ce spune, caci toti ne-am saturat de promisiuni. E o femeie extrem de serioasa si sunt convinsa ca va face un succes si din cariera politica. Cum succes a fost tot ce a facut in cariera pana acum.

- Simona Gherghe -

Gabriela Firea candideaza si castiga

Când am făcut primul live din viaţa mea pentru Observatorul de 19, ea îl prezenta. Am cunoscut-o personal în vara lui 2004. Abia venisem în echipa de zi a Observatorului, după ce lucrasem vreo 6 luni cu echipa de noapte. Mi-a zâmbit cu gura până la urechi şi mi-a zis:

„Bunăăăăăăă, eu sunt Gabi. Ai mâncat?”

M-am blocat pentru că mă aşteptam la orice de la mega diva de la televizor, dar nu să ducă grija stomacului meu. Urma să aflu curând că aşa e ea. Vine cu oala de sarmale de acasă să hrănească redacţia..

Ne-am apropiat, am început să lucrăm împreună, să ne cunoaştem şi să devenim prietene. Nu înţelegeam cum poate un om să lucreze 7 zile din 7: dar uite că ea putea. O energie incredibilă. Ma plângeam:

„Măh Gabi, da nu am aia şi nu am aia…”

Şi ea îmi replica:

„Dar n-ai nici răbdare, vrei totul azi. Cu răbdare şi credinţă mergi înainte şi o să vină toate la timpul lor”

Am învăţat de la ea exerciţiul răbdării şi al tenacităţii.  Dacă as fi putut să iau şi consecvenţa şi dedicarea ei, ce bine era….

Nu uit că atunci când am născut a venit spre miezul nopţii la maternitate cu Ligia, producătoarea şi prietena ei cea mai bună. Asistentele şi medicii au privit imaginea perfectă din cap până în picioare, chiar daca era aproape 12 noaptea arăta ca scoasă din revistă. A doua zi, ne dădea lecţii de înfăşat în salon. N-am să uit privirile şocate ale asistentelor :))))

Şi-a anunţat  ieşirea din presă. Vestea i-a bucurat mult pe unii, prea proşti să aibă loc de Gabi Firea. Şi aşa zişii ‘ prieteni” oameni pe  care i-a ajutat, au zis: delete Gabi Firea. Dar ce să vezi? Gabi candidează pentru un post de senator în parlamentul României. Aşa că dragi oameni de bine, zic să vă repliaţi şi să cădeţi iar în admiraţie. Şi nu trebuie să vă faceţi griji, Gabi vă iartă derapajele  Spuneam mai sus că am învăţat multe de la ea, dar poate cel mai important este că am învăţat să iert.

Gabi Firea candidează. Şi o să căştige. Pun pariu pe ce vreţi voi! Cine e cu mine?

- Cristina Popa -

In profesie si in politica, Gabriela Firea a fost si este o performanta

Puţine personalităţi au ajuns din jurnalism în spaţiul politic. Iată, o lăudăm azi pe Gabriela Vrânceanu Firea pentru alegerea ei.

Jurnaliştii urcă în băncile Parlamentului din tranşee. Din câmpurile de luptă ale realităţii. Au atacat, au fost răniţi, au salvat vieţi şi principii. Ei vin cu o desagă de experienţe şi trăiri.

Gabriela Vrânceanu Firea va intra în Parlament din linia întâi a mass-mediei vizuale unde a fost un autentic om de televiziune. Aceste e marele ei atuu.

A lucrat la Ştiri, ca realizator şi prezentator, a moderat talk-show-uri despre politică şi realităţi sociale, a realizat interviuri cu oameni de cultură, emisiuni în direct, gale de caritate, a fost brand la televiziunea publică şi tot brand la o televiziune comercială. A scris poezii şi este un talent de necontestat în literatură.

Are o familie exemplară şi este o plăcere în casa Gabrielei să bei un ceai Lipton, aşa cum îl pregăteşte ea şi în surdină să auzi şoaptele celui de-al doilea băiat al ei, David. Să-l aculţi pe Florin, primarul din Voluntari, fost comandant de vas şi el încărcat de toate experienţele bune ale navigatorilor.

Gabriela n-a lăsat condeiul din mână timp de aproape 20 de ani. Pentru că oricât de electronică este profesia de teleast, scrisul, conceptul pe hârtie, gândurile stau la temelia succesului ei.

Gazetăria făcută cu rigoare, cu ardenţă, solar, cu responsabilitate seamănă, al naibii de bine, cu politica.

De aceea, trecerea Gabrielei din lumea televiziunii în lumea politicii este o mare binefacere pentru Parlamentul României. Pentru ea, o altă experienţă iniţiatică, cum spuneam, în fond soră geamănă cu fosta profesie.

Vine o doamnă care nu va aţipi în scaun, care îşi va atinge şi aici excelenţa şi mai ales care nu se va lăsa rulată, manipulată de nicio putere.

Aşa cum la microfoanele Antenei 3, Gabi era o adevărată „îmblânzitoare de şerpi”, imbatabilă în a-şi antrena invitaţii, cu aceeaşi dulceaţă în priviri şi cu acelaşi surâs care făceau ca emisiile ei să aibă idei, argumente, sinceritate. Să nu încaiere pe nimeni cu nimeni, ci doar să-i înveţe să se respecte ca adversari în opinii şi nu ca bătăuşi pe ringul de box.

A făcut de când o ştiu nu numai jurnalism politic, ci şi jurnalism social, ajutând cetăţeanul cu idei utile pentru viaţa lui. Ştie legi, ştie ordonanţe, ştie cât costă metroul şi cum se creşte un copil. Vine dintr-o familie modestă din Moldova, o familie care în spirit românesc, creştin şi-a educat copiii pentru asprimile vieţii, cu binele şi cu răul. Dar mai ales, cu rugăciunea.

Gabriela are suflet bun, generos şi relaţii calde cu oamenii de toate felurile. Sunt sigură că votanţii din Colegiul Ilfov vor preţui ce om sensibil candidează pentru ei.
De aceea cred că noua condiţie de deputat al USL, îi va fi ca o mănuşă.

Dacă mă întreb uneori: eu cu cine votez? Cu drag aş spune, cu doamna Gabriela Vrânceanu Firea!

Cu o speranţă că politica românească se va profesionaliza prin fiecare om integru, luminat şi performant care va intra în aula Parlamentului.

- Lucia Hossu Longin -

Daca ar avea 100 de vieti, ar face ceva semnificativ in fiecare

Daca ar avea 100 de vieti, ar face ceva semnificativ in fiecare. Cum are doar una, incearca sa faca mult si multe. Din cate stiu eu, pana acum a reusit. Au calauzit-o credinta in Dumnezeu si in oameni. Succes, draga mea!

- Andreea Berecleanu -

Gabi Firea este un permanent exemplu pentru comunitate

Ceea ce apreciez eu cel mai mult la Gabi Firea este faptul ca este un permanent exemplu pentru comunitate. Prin munca pe care a depus-o a reusit sa sparga bariere, stereotipuri, ale unei societati in care nu intotdeauna femeia a fost tratata pe picior de egalitate cu barbatul. Si nu in ultimul rand, niciodata n-a avut teama de necunoscut. A activat in atatea domenii si de fiecare data a reusit sa duca la bun sfarsit proiectele in care s-a angajat. Are si va avea tot sprijinul meu si al Organizatiei de Femei din PSD.

- Rovana Plumb, Ministrul Mediului -

Sper sa facem impreuna o echipa buna, care sa raspunda cu adevarat asteptarilor oamenilor

Am apreciat-o foarte mult si o apreciez in continuare pe doamna Gabriela Firea pentru profesionalismul de care a dat dovadă permanent, de curajul şi de incisivitatea pe care a avut-o ca jurnalist, sunt calităţi care cred că sunt în egală măsură necesare şi unui cetăţean al României care decide să intre în politică. Sper sa facem impreuna o echipa buna, care sa raspunda cu adevarat asteptarilor oamenilor.

- Ecaterina Andronescu, Ministrul Educatiei -

Senator in Colegiul 1 Ilfov