15 noiembrie 2012: Afumati

Prima zi de campanie electorală! Până acum o lună, nu mă gândeam în ruptul capului că eu, Gabi Firea, mă voi afla în alt loc decât într-un platou de televiziune, moderând o emisiune! Dar viața este plină de posibilități și, de ce nu, de surprize!

Iată-mă așadar în postură de politician, decisă să fac o campanie ca la carte, din casă în casă, în cele 20 de localități din colegiul meu, colegiul 1 Senat Ilfov. Am alături de mine, doi politicieni de nădejde, cunoscuți de ilfoveni, cu care sunt sigură că voi face o echipă bună pentru acest județ.Mă refer la Radu Stroe, candidat la Camera Deputaților în colegiul 1 și la Ninel Peia, omologul său în colegiul 2.

Și iată-ne la drum! Prima localitate vizitată, comuna Afumați! Într-o zi frumoasă de toamnă, împreună cu Radu Stroe și susținuți de o întreagă echipă de voluntari USL, strânși într-o caravană roș-albastră, cu muzică și voie bună, am intrat, cu mari emoții, pe prima stradă din Afumați! Gabriel Dumănică ,primarul comunei, dar și președintele PSD Afumați Vasile Vlad ne-au stat alături și ne-au condus prin fața fiecărei porți. Aflată la prima experiență de acest gen, după cum știți, am savurat din plin momentul și am simțit pe pielea mea cum e să fii parte dintr-o campanie electorală ca politician, după ce ai participat la foarte multe, dar ca ziarist! Și unul destul de incisiv, după cum îmi amintește și acum lumea!

M-am bucurat nespus să văd că am început campania cu dreptul, ghicind de pe fețele locuitorilor care ne-au ieșit în întâmpinare în număr mare, că nu le este indiferent că ne văd, “în carne și oase”! Mulți ne-au poftit în case și s-au grăbit să ne ofere ce aveau mai bun!

“E prima dată când mă duc cu bucurie la vot, pentru că știu cu cine să votez, abia acum la 61 de ani! Sunt sigur că nu ne veți dezamăgi!“, mi-a spus un afumățean, care ne-a mărturisit că este foarte emoționat că am venit în locul în care s-a născut și trăiește.

Să nu credeți însă că totul a fost ușor! Locuitorii ne-au informat despre problemele care îi copleșesc în fiecare zi, căci viața nu e ușoară atunci când salariile și pensiile ți-au fost tăiate, problemele de sănătate nu te ocolesc iar șomajul e în floare.  Una dintre cele mai stringente probleme ale comunei care a reieșit din convorbirile cu oamenii, problemă ce se regăseşte în majoritatea localităţilor ilfovene, este cea a transportului public, vital pentru salariați și elevi.

Asfințitul ne-a prins pe străzile din Afumați, discuțiile cu oamenii fiind extreme de aprinse și de consistente! 

Caravana noastră a plecat din Afumați seara târziu, dar nu înainte de a încinge o horă pe care localnicii și-o vor aminti multă vreme de acum înainte!

Poze eveniment

Senator in Colegiul 1 Ilfov