4 decembrie 2012: Voluntari (Negropontes)

Azi am luat cu asalt cartierul Negropontes și centrul orașului Voluntari! Mai bine zis, locuitorii de aici ne-au asaltat pe mine și pe colegul Radu Stroe, candidatul USL la Camera Deputaților în colegiul 1. N-am mai văzut de multă vreme atâta lume adunată doar ca să ne strângă mâna ! Vremea extrem de frumoasă a ținut cu noi, și a făcut ca ziua să fie o reușită din toate punctele de vedere!

Invitați de o familie am ciocnit un păhărel de vin și am gustat dintr-un cozonac delicios, așa cum credeam că doar moldovencele știu să facă.

Ei bine, am fost contrazisă prin puterea faptei, și ieri și azi: voluntărencele fac un cozonac cel puțin la fel de bun, ca să nu zic senzațional! Pe o altă stradă, o familie ne aștepta cu un castron imens cu gogoși pufoase. De post, firește! Eu doar am gustat, dar membrii caravenei noastre s-au înfruptat pe cinste și le-au apreciat la justa lor valoare.

Se vede treaba că în Voluntari moda s-a întors pe dos: aici alegătorii își ospătează candidații!

Chiar dacă azi am vizitat o zonă în care locuiesc oameni mai chivernisiți, cu gospodării frumoase, problemele îi frământă și pe ei, chiar dacă nu sunt neapărat de natură socială.

”De ce cumpărăm noi, românii, roșii și alte produse pe care le putem cultiva aici foarte bine, din import? De ce trebuie să facem asta? De ce nu se încurajează agricultura noastră? Eram odată grânarul Europei!” ne-a întrebat un voluntărean.

”Vă votăm pentru ca țara asta să meargă înainte, să nu mai lâncezească, să ne întreacă alții, care n-au resursele noastre!”, a completat o doamnă.

”Vedeți, doamnă viitor senator și domnule ministru, voluntărenii sunt oameni cu spiritul pătrunzător, care au la fel ca toată lumea grija zilei de mâine, dar care sunt permanent preocupați de mersul treburilor în urbea noastră și în țară!”, ne-a spus zâmbind ”instituțional” primarul Florentin Pandele, care ne urmărea de la oarecare distanță.

Foarte multe mămici ținând în brațe copilași frumoși ca-n reclame m-au felicitat și s-au interesat de micuțul meu, David Petru zis și Tzari, care abia a împlinit 6 luni și le-au urat sănătate tuturor copiilor noștri!

Le-am întors urările sincere și m-am bucurat să văd că în Voluntari cresc atât de mulți copii ! Sper ca, dacă reușesc la alegerile din 9 decembrie și încep activitatea de parlamentar, să pot să fac mai multe pentru mamele și pentru copiii din România, așa cum am promis. Copiii sunt viitorul nostru, și nicio investiție în ei nu este prea mare!

Poze eveniment

Senator in Colegiul 1 Ilfov