30 noiembrie 2012: Darasti si Copaceni

Sfântul Andrei ne-a oferit azi o zi superbă de sfârșit de toamnă. Caravana noastră a pornit plină de avânt spre comunele Dărăști și Copăceni, mari producătoare de legume. Termometrul de la mașină indica 19 grade și toată lumea încerca un sentiment de vacanță. Cu așa trăiri în noi, lucrurile nu aveau cum să meargă rău!

Și firește, nici nu au mers! Comuna Dărăști și primarul Ștefan Iancu ne-au întâmpinat, pe mine și pe colegul Ninel Peia, cu mare bucurie. Am simțit un puternic val de simpatie venit din partea localnicilor, ieșiți în număr mare la porți, ca în zi de sărbătoare. Bunici, părinți, copii și nepoți, cu toți au avut câte o vorbă bună, de încurajare, pentru noi, candidații, felicitări pentru caravana noastră care le-a înveselit comuna la ora prânzului și, cel mai important, mesaje de susținere spuse din suflet, dublate de strângeri sincere de mână.

Am cunoscut și aici foarte multe mămici cu copii mici. N-am ratat ocazia și am făcut schimb de experiență! Mămicile mi-au declarat că au mare încredere că le voi rezolva problemele.

Hora tradițională a pornit fără nicio greutate, după un pahar de vin roșu oferit cu generozitate membrilor caravanei de către o familie din Dărăști, care ne aștepta cu paharele pline în fața curții!

Am traversat șoseaua națională București – Giurgiu și am poposit în comuna Copăceni. Primarul Ionuț Marin ne-a însoțit prin localitate și ne-a prezentat oamenii care ne-au ieșit în cale. Și aici ne-am simțit bineveniți, după dovezile de simpatie pe care ni le-au adresat localnicii.

O familie ne-a întâmpinat cu o găleată plină, pentru succes!

Mascota vizitei în comuna Copăceni a fost decretat, în unanimitate, un imens curcan alb, înfoiat de mândrie și de importanță în fața curții de unde îl priveau cu invidie și respect mai multe curci bine făcute. Ne-am fotografiat  în spatele curcanului, cu mare grijă să nu îl deranjăm , pentru palmares!

Și pentru că din fiecare loc pe unde am trecut îmi rămâne în amintire cineva în mod special, la Copăceni m-a emoționat în mod deosebit o bătrână, care, la 96 de ani, mi-a demonstrat că sufletul și mintea îi sunt tinere.” Maică, lumea nu se oprește în loc niciodată, pentru nimeni! Dar oamenii țin minte! Încearcă să faci bine pentru toți acolo unde vei ajunge, iar lumea îți va mulțumi și  îți va rămâne alături! ”

Am păstrat aceste vorbe în minte.

La asfințit, o uliță din Copăceni a răsunat din plin de acordurile vestitei „Hai Catrină și-mi arată, cum jucai când erai fată!„, iar hora caravanei pot spune că a fost una dintre cele mai reușite!

Poze eveniment

Senator in Colegiul 1 Ilfov