3 decembrie 2012: Voluntari (Nicolae Balcescu)

Suntem pe ultima sută de metri! Am început ultima săptămână de campanie în Voluntari, orașul care m-a adoptat încă de acum 7 ani! Mă așteptam să fiu emoționată când mă voi întâlni, de această dată în calitate de candidat la Senat, cu oamenii din Voluntari. Vă mărturisesc că a fost mai mult decât atât!

Când am pășit în cartierul Bălcescu din Voluntari am fost copleșită de numărul mare de oameni care au ieșit la porți, în vântul tăios de decembrie, să mă întâmpine! Am cunoscut oameni adevărați, care își duc problemele vieții cu demnitate, dar care nu încetează să spere că va veni și un “mâine” mai bun!

Voluntărenii mei, îndrăznesc să mă adresez cu acest apelativ, sunt oameni buni și calzi, pentru care ospitalitatea e sfântă! Mi-au dovedit-o fără drept de apel! O familie m-a surprins cu masa întinsă în poartă, și mi-a oferit, după vechea tradiție românească, pâine și sare! O altă familie ne-a îmbiat cu vin, și am ciocnit cu toții paharele, pentru succes! În fața unei alte curți am primit cozonac proaspăt, abia scos din cuptor, și buchete de trandafiri!

Am mers din casă în casă, am ascultat și am înțeles, a câta oară, durerea unor oameni lăsați să se descurce pe cont propriu. Oameni care m-au rugat să merg mai departe, să îi reprezint cu cinste, oameni care m-au asigurat că au încredere în mine!

Am făcut nenumărate poze și am dat autografe, iar oamenii însoțeau caravana noastră chiar și după ce treceam de casele lor!

Firește, hora caravanei nu avea cum să nu se pornească și aici, iar fotografiile stau mărturie că nimeni nu mai simțea frigul de afară!

Poze eveniment

Senator in Colegiul 1 Ilfov