28 noiembrie 2012: Glina

Azi am  fost înconjurată de copii! Împreună cu colegul meu Ninel Peia, candidatul USL la Camera Deputaților în colegiul 2, am vizitat comuna Glina. Micuți de toate vârstele ne-au asaltat și ne-au molipsit cu veselia lor! Unii mai mărișori, care mergeau singuri, dar și mai mici,  aflați în  brațele mămicilor sau bunicilor. Ne-au umplut inima cu bucuria lor, dar ne-au și întristat teribil, văzând condițiile în care unii dintre ei sunt nevoți să trăiască alături de părinții lor.

Doamna Elena, o pensionară care îngrijește un nepot cu probleme oftalmologice, a insistat să îi consemnăm oful, spus cu mare năduf:

“Până când voi mai putea eu, ca bunică și ca mamă să îmi mai pot ajuta copiii și nepoții? Conducătorul țării ar trebui să trăiască un an dintr-o pensie ca a mea, sau dintr-un salariu mediu! De ce pleacă tinerii din țară? Statul român doar mi-a luat, fără să-mi dea nimic!“

Ne-am luat rămas bun de la doamna Elena și ne-am continuat traseul din casă în casă, însoțiți de Ninel Muja, președintele organizației PSD.

Pe strada Morii ne aștepta o surpriză. Un cuplu de pensionari ne-a invitat în casa lor, unde, pe pereți, erau lipite pozele noastre! Ne-am fotografiat și noi în mica locuință din strada Morii.

Tot cu gândul la viitorul copiilor va vota și un cuplu de oameni aflați în puterea vârstei. “ Aveți grijă de copiii nostri. Ei sunt viitorul țării. Și chiar ei nu au acum niciun viitor. Sunt mai mulți pensionari decât salariați. Cum se vor descurca copiii noștrii?

 

 

Poze eveniment

Senator in Colegiul 1 Ilfov