27 noiembrie 2012: Ganeasa

M-a așteptat în fața primăriei comunei Găneasa. O bătrână mărunțică, cu ochi vioi, de om tânăr. Agita în mâna dreaptă un steguleț cu însemnele USL. Mi-a strâns mâna în mâinile ei bătătorite de ani și de muncă grea, privindu-mă în ochi și spunându-mi că mă așteaptă în fața casei ei, atunci când voi ajunge acolo.

Am pornit pe străzile satelor din comuna Găneasa cu gândul la ea. Caravana noastră a trecut prin satele Moara Domnească, Cozieni și Găneasa.

Împreună cu colegul Radu Stroe, candidatul USL la Camera Deputaților în colegiul 1, însoțiți de Marin Tudor, zis Mitel, primarul comunei Găneasa, am cunoscut oameni săraci, cu nevoi multe și speranțe pe măsură. Localnicii ne-au primit cu voie bună și cu vorbe calde, în ciuda necazurilor care se observă cu ochiul liber.

Pe o uliță din Găneasa ne-a răsărit în față un gard verde îngrijit. În fața porții, ținându-se de cuvânt, era bătrânica de la primărie. Cu același steguleț, cu ochii plânși , ne-a povestit în cuvinte puține cât de greu o duce. Ne-a arătat toată averea ei. O curte nu prea mare, o casa bătrânească, căzută un pic într-o parte, și un porumbar gol, cu acoperișul spart. La 85 de ani trăiește din mila primăriei, cu 150 de lei pe lună. Dar de la vot nu va lipsi, ne-a asigurat pe mine și pe Radu Stroe. Dar a avut o rugăminte: să încingem o horă, așa cum s-a dus deja vorba în colegiu că obișnuim să facem. Ne-am conformat cu plăcere, mai ales că și soarele ne zâmbea prietenos.

Poze eveniment

Senator in Colegiul 1 Ilfov