25 noiembrie 2012: Dobroesti

Comuna Dobroești, ora prânzului. Liniște și pace. Nici țipenie pe stradă. Asta, până când a descins aici caravana noastră! A coborât nea Gică în stradă, a făcut probă la megafon și și-a dres glasul, iar muzica a răsunat în forță! Prima oprire, la primărie! Aici ne așteptau, pe mine și pe colegul meu Radu Stroe, candidatul USL la Camera Deputaților în colegiul 1, primarul din Dobroești Valentin Condu, viceprimarul Brăduț Ivan și o parte din membrii Consiliului Local. Ne-am fotografiat chiar pe scările primăriei, în formulă completă!

Caravana a pornit apoi pe străzi. Lumea a ieșit în număr mare pe la porți, ne-a felicitat, ne-a urat succes și ne-a încurajat cu vorbe bune, spuse din suflet. Mulți ne-a făcut să promitem că aceasta nu va fi singura vizită la ei în comună. “Maică, să nu uiți unde stau, să mai vii pe la mine, te aștept cu masa pusă!” mi-a spus o bătrânică veselă, după ce mi-a arătat frumoasa ei gospodărie.Și nu doar această casă avea cu ce se mândri. În Dobroești locuințele frumoase și îngrijite sunt la tot pasul. Oful localnicilor vârstnici rămâne însă pensia mică. În plus, atât cei bătrâni cât și cei tineri speră să se rezolve problema cronica a Ilfovului, anume a transportului.

Ne-am oprit și în curtea bisericii din Dobroești, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, unde ne aștepta părintele, care ne-a salutat calduros si ne-a indemnat sa lucram cu fata la oameni si la problemele lor.

Dar asta nu a fost singura surpriză de care am avut parte! Robert Negoiță, președintele PSD Ilfov și primar al sectorului 3, s-a alăturat caravanei, mergând, alături de noi, cei doi candidați USL, din poartă în poartă!

Am făcut nenumărate poze cu localnici entuziaști, oameni vârstnici care știau prea bine ce înseamnă munca de o viață, sau cu familii tinere, cu multe planuri de viitor. Cu toții ne-au spus că așteaptă alegerile cu încredere în mai bine, pentru toată țara.

Primarul Valentin Condu și viceprimarul Dobroeștiului, Brăduț Ivan, o echipă redutabilă, se mândresc că au reușit să asfalteze un număr important de străzi, însă știu că mai au multe de făcut pentru comunitate. Cu ocazia vizitei de astăzi, primarul Valentin Condu  i-a solicitat ministrului Radu Stroe, candidat USL în acest colegiu, să ia măsuri pentru deblocarea posturilor în administrația locală. Și pentru că Dobroeștiul a cunoscut o dezvoltare rapidă în ultima perioadă, există și unele probleme cu furnizarea electricității și a gazelor naturale, iar primarul Condu le-a cerut celor doi candidati să se implice pentru găsirea unor soluții pentru aceste situații urgente.

Și, în loc de rămas bun, hora caravanei nu s-a lăsat așteptată, chiar pe strada primăriei din Dobroești!

 

Poze eveniment

Senator in Colegiul 1 Ilfov