23 noiembrie 2012: Tunari si Stefanesti

“Doamnelor și domnilor! Aveți ocazia să o vedeți astăzi, în frumoasa dumneavoastră comună, pe Gabriela Firea, candidat USL la Senat, aici, în colegiu! Vă așteptăm la vot pe 9 decembrie, pentru viitorul vostru!„ L-ați ascultat pe nea Gică. Cine e nea Gică? E omul care ne anunță sosirea în fiecare loc în care ajungem. Cu aceste cuvinte ne deschide în fiecare zi drumul, în localitățile din colegiul 1 Ilfov, pe care le străbatem la pas, din casă în casă. Nea Gică e un talent, nu răgușește niciodată, se repetă rar, face și versuri, iar veselia lui molipsitoare, alături de caravana noastră neobosită au succes de fiecare dată.

Astăzi caravana a  poposit în Tunari. Comună frumoasă, case mândre, oameni primitori. Ajutoare de nădejde mi-au fost Cristian Niculaie, liderul PSD din Tunari și Coca Codreanu, președinta Organizației PSD Ilfov de femei, de loc din comună. Locuitorii din Tunari m-au întâmpinat cu bucurie, abia așteptând să deșerte desaga cu probleme. Mulți mă consideră aproape din familie, așa cum mi-au mărturisit cu emoție nedisimulată, grație anilor în care am avut emisiune în fiecare seară. “ Gabriela, te cunosc foarte bine! Ai fost la mine în casă de atâtea ori, la televizor! „ m-au întâmpinat oameni de toate vârstele. Firește că mă bucur de astfel de primire, care însă mă și obligă, nu pot dezamăgi pe nimeni.

Toți cei din Tunari așteaptă rezolvarea problemei transportului și a canalizării, menționate ca priorități. Mai sunt însă și problemele de trafic auto cauzate de extinderea aeroportului, sau lipsa cadrelor calificate pentru învățământul primar și gimnazial.

Pensionarii mi-au povestit că își duc zilele cu greu. “ Pensia e foarte mică. Cu ce să trăiesc? Trebuie să alegem oameni care ne ascultă nevoile, care ne înțeleg, care vin să stea și cu noi de vorbă! „

O fetiță vioaie, cu doi ochișori căprui neastâmpărați, mă trage de mână și mă duce în fața unei porți. Îmi spune că o cheamă Daria și că are 7 ani. Mama ei, Carmen, educatoare în Tunari, mă aștepta în fața porții casei, în brațe cu Diana, de 1 an și 7 luni. Facem schimb de impresii, ca între mămici, iar Carmen îmi spune că are mare încredere în mine, știe că mamele se înțeleg una pe cealaltă fără multe cuvinte. Ne fotografiem toate, ca amintire!

Pe aceeași stradă, din două curți diferite, m-au întâmpinat doi bichoni mici și zgribuliți, ținuți la piept de stăpâne grijulii. Așa că i-am decretat mascotele vizitei aici!

La final, am avut parte de o surpriză, că așa e lumea, mică! Mi-am găsit aici, în Tunari, un neam, o doamnă care mi-a mărturisit că e născută în zona Moldovei!

Și cum vremea era destul de frumoasă, muzică aveam, iar lumea era în stradă, hora tradițională nu avea cum să se lase așteptată, doar avem de apărat un renume!

Am plecat din Tunari asigurată de Cristian Niculaie, președintele organizației PSD, că, din primăvară, va începe proiectul Apă și Canal, care a fost aprobat în timpul guvernului Ponta. Și, tot de la anul, oamenii din Tunari se vor bucura să aibă în localitate o sala de sport dotată cu tot ceea ce este nevoie.

Caravana și-a văzut de drum, și iată-ne în Ștefănești! Aici ne așteptau profesoarele din localitate, care

m-au informat rapid despre situația școlară din zonă. Însoțită apoi de primarul Anghel Rababoc și de liderul organizației PSD Aurel Pârvu am pornit pe străzile din Ștefănești. Și aici, oamenii mi-au făcut o primire călduroasă și m-au încurajat.

“ Avem speranță cu S mare! Vă votez din toată inima! Să faceți și pentru noi ceva bun! „ mi-a spus o bătrână.

Un bătrân mi-a oferit niște praz, căci oaspeții nu pot fi întâmpinați cu mâna goală, mi-a spus.

“ Nu stăm în casă la vot! Am pierdut o bătălie, la referendum, dar nu și lupta!„ m-a încurajat un tânăr.

“Să ne spună cei de la ARD ce au făcut în șapte ani, nu să îi întrebe pe cei de la USL ce au făcut în șase luni! „ a punctat o pensionară, după ce mi-a prezentat familia sa, ieșită la poartă, să mă cunoască.

Am încheiat astfel o zi plină. Acasă mă aștepta Tzari, care, la 6 luni, și-a descoperit o pasiune: computerul!

Poze eveniment

Senator in Colegiul 1 Ilfov