22 noiembrie 2012: Pantelimon

L-am găsit meșterind sub o capotă, plin de grăsime și negreală de la motor. Un bărbat cam la 45 de ani, pe o străduță neasfaltată din orașul Pantelimon, înconjurat de 3 copii veseli, de vârste diferite. Când ne-a văzut, s-a oprit din treabă și mi-a strâns mâna.  L-am întrebat ce făcea la mașină. ” Uite doamnă, reparam direcția. Așa sper că vei face și dumneata în Parlament, vei repara direcția în care a luat-o țara asta, că ne-am săturat de mincinoși și de hoți!”

Așa a început  o nouă zi de campanie.  Caravana noastră a poposit  din nou , printre oamenii din orașul Pantelimon.  Primarul  liberal Marian Ivan și  Mihai Culeafă,  coordonatorul campaniei electorale în județul  Ilfov din partea PNL,  ne-au  fost alături, ca și la vizita trecută, mie și colegului Ninel Peia, candidat la Camera Deputaților în colegiul 2. De această dată am bătut în lung și-n lat străzile din cartierele Ciucaș, Viilor și Drumul gării nou. În mijlocul unei străduțe din cartierul Ciucaș lumea ne-a înconjurat  și s-a pornit o miniconferință de presă. Fiecare dintre cei prezenți avea câte o problemă urgentă  și spera să audă că există o rezolvare, cât mai grabnică. Transportul,  ajutorul pentru copiii cu dizabilități, asfaltarea, problemele cu gazele și curentul, lipsa actelor de proprietate pe terenuri, canalizarea, lipsa locurilor de muncă, sunt problemele de care auzi cel mai des în Pantelimon.

Deși încercați de viată, oamenii de aici găsesc puterea să zâmbească și să spere. Vreți să îi auziți și dumneavoastră?

“Vreau să le fie mai bine copiilor mei! Vreau să am un loc de muncă și să trăiesc în condiții decente, nu cer averi! Am 35 de ani și 2 copii la grădiniță, încă mai sper!”

“Sunt bătrână, am 80 de ani, dar vin și pe brânci să votez. Să fie mai bine! Doar speranța ne=a mai rămas!”

“Tineretul s-a dus la vale! Nu mai sunt fabrici, uzine, nu mai au locuri de muncă ! Noi avem pensie, dar ei din ce să trăiască, din ce să mănânce? Vor să se căsătorească, dar n-au nici casă, nici salariu!”

“Dacă ajungeți acolo, să faceți dreptate! Am lucrat 35 de ani în justiție, iar acum mor de foame! Vă rog să susțineți reforma pensiilor, dacă ajungeți în Parlament! Eu îmi caut acum dreptatea la CEDO!”

“Nimeni nu ne bate în poartă să ne dea o coajă de pâine, doar să ne ia! Cum să rezistăm?”

“Pentru dumneavoastră vin la vot! Ne ajunge sărăcia, ne ajung minciunile, ne ajung furturile din banii nostri ! Trebuie să fiți la putere, cu cât suntem mai mulți cu atât mai bine!”

Primarul Marian Ivan ne-a asigurat, pe mine și pe Ninel Peia,  că anul viitor va fi un an mult mai bun pentru oamenii din Pantelimon. Are în plan implementarea programelor pentru apă, asfaltare și realizarea unei săli de sport moderne. Dar  vestea care s-a bucurat cel mai mult să le-o dea locuitorilor a fost că, din primăvara viitoare, va face, în parteneriat cu sectorul 3 , un proiect de asistență medicală și curățenie la domiciliu pentru cei bătrâni, suferinzi și singuri.

Caravana va reveni  sâmbătă în Pantelimon,  mai avem și alte cartiere care ne așteaptă și nu vrem să dezamăgim pe nimeni!

Poze eveniment

Senator in Colegiul 1 Ilfov