21 noiembrie 2012: Nuci, Gradistea si Dascalu

“În genunchi și tot vin la vot pentru voi!” mi-a spus astăzi un bătrân, la vizita pe care am avut-o în comuna Grădiștea. Spuneți si voi, cum să nu mă impresioneze astfel de oameni, care mă fac să nu mai simt frigul pătrunzător și să îmi promit mie însămi că voi încerca să nu îi dezamăgesc.

Astăzi, caravana noastră a avut drum lung de parcurs. Alături de Radu Stroe, candidatul USL in colegiul 1, am vizitat comunele ilfovene Nuci, Gradiștea și Dascălu, în stilul care ne-a consacrat, cu muzica populară ce ne deschidea drumul și ne scotea oamenii în drum. În zi de mare sărbătoare , Intrarea Maicii Domnului  în Biserică, am găsit acasă mulți localnici, pe care i-am și cunoscut. Cu toții mi-au spus că sunt încântați de faptul că am trecut pe la ei, pentru că așa au încredere că vom lua în considerare problemele pe care ni le spun.

Am avut și o mare surpriză. La un moment dat, un bătrân s-a îndreptat spre noi, pășind vioi și cu siguranță. Ne-a oprit pe marginea drumului și ne-a țintuit cu privirea. Avea niște ochi albastri, tineri în ciuda vârstei și o voce caldă, dar fermă. S-a uitat la mine și mi-a spus “Draga mea, vin la vot cu toată încrederea!”. Apoi a scos din buzunarul hainei ponosite  un trandafir roșu mic, abia imbobocit, pe care mi l-a oferit.” Uite-l, așa arată ce a făcut USL până acum pentru țară. Dacă veți face ce ați promis, dacă veți ajuta lumea amărâtă, trandafirul va crește, va înflori!” Nici colegul Radu Stroe nu a rămas fără un cadou cu semnificație. Pentru el, bătrânul din Nuci a avut un ardei roșu iute, cu mesajul “Ardeți-i și voi pe ei!”

”Dacă nu faceți ce trebuie, peste patru ani veți fi în situația ARD!”, ne-a atenționat o tânără, ieșită în fața curții, cu o fetiță de doi ani în brațe.

Vasile Georgel, primarul din Nuci ne-a însoțit pe ulitele comunelor  povestindu-ne despre lucrurile bune pe care le-a făcut până acum pentru comunitate, dar, mai ales, câte au mai rămas de făcut. Am promis că nu vom uita de locuitorii de aici și, pentru a perfecta începutul unei prietenii pe termen lung, am încins, conform tradiției caravanei noastre și la cererea publicului, câte două hore în fiecare localitate prin care am trecut!

Poze eveniment

Senator in Colegiul 1 Ilfov