20 noiembrie 2012: Pantelimon

Am început o nouă săptămână,  cu speranța că lucrurile vor merge cel puțin la fel de bine în campanie, pe cât au fost săptămâna trecută.  Caravana noastră a poposit azi în orașul Pantelimon,  în acordurile melodiei Thunderstruck a legendarei AC/DC!

Vă mărturisesc că eu am fost puțin sceptică atunci când consilierii mei mi-au propus să avem, pe lângă muzica populară cu care i-am obișnuit deja pe ilfovenii prin ale căror localități am trecut până acum,  și puțin rock, pentru ca tineretul să nu se simtă neglijat!  Dar, pentru că sunt un om de echipă, am acceptat și am intrat în Pantelimon, cum vă spuneam, în forță, alături de colegul Ninel Peia, candidatul USL la Camera Deputaților în colegiul 2!

Deși am avut parte de o vreme destul de friguroasă, iar soarele s-a încăpățânat să nu iasă, așa ca duminică,  la Petrăchioaia, localnicii din Pantelimon ne-au întâmpinat,  cu mic, cu mare pe la porți! Am avut chiar unele discuții interesante cu oamenii, mediate de această dată nu de mine, ci de primarul orașului, Marian Ivan. M-au impresionat, ca de fiecare dată, cuvintele adresate din suflet, atât din partea pensionarilor, oameni care au muncit o viață întreagă și acum se văd nevoiți să își întrețină copiii și nepoții,  cât și din partea tinerilor, care vor să muncească și nu au unde. O bătrână mi-a mărturisit cu lacrimi în ochi că nu mai așteaptă nimic pentru ea, dar pentru copiii ei se va lupta până va părăsi această lume! ”De ce nu se face nimic cu agricultura, să fie încurajate micile ferme,  avem foarte mult pământ care rămâne nelucrat,  iar copiii nostri nu au ce mânca! Eu am pensie, mă descurc, dar tinerii sunt șomeri ! Ei din ce vor avea pensie?” m-a întrebat bătrâna.

Într-o altă curte,  o familie de pensionari ne-a atenționat, pe mine și pe Ninel Peia: “Vă votăm, pentru că vrem să ieșim odată la lumină și în țara asta, dar aveți grijă, dacă ajungeți  în Parlament să nu dormiți în bănci, să ne ajutați, avem atâta nevoie!”

O mulțime veselă de copii gălăgioși, cu fețe îmbujorate de frig și de emoție ne-a înconjurat,  pe o stradă vecină. Tocmai ieșiseră de la școală și mi-au spus că le place să învețe,  că vor să ajungă cineva în viață! Ne-am fotografiat cu mare plăcere alături de ei! Mi-au amintit de mine,  la anii lor, o elevă foarte silitoare, care visa cu ochii deschiși la viitor!

Problemele din Pantelimon sunt multe. Sunt aceleași  din toate celelalte localități ilfovene pe care le-am bătut cu pasul, dar aici mi s-a părut că lipsa locurilor de muncă este problema care apasă pe umerii celor mai mulți.I-am asigurat pe localnicii din Pantelimon pe care i-am cunoscut astăzi că voi face tot ce pot pentru a găsi o rezolvare pentru această situație alarmantă.

Și pentru că știu că așteptați să vă povestesc cum am jucat noi o horă pe acordurile AC/DC, după cum m-a încurajat echipa de campanie, aşa cum vă spuneam, aflați că am pus piciorul în prag! Mai ales că se dusese vestea în Pantelimon că mă pricep la joc, deci nu mă puteam da bătută! Așa că am pus personal CD-ul cu vestitele hore moldovenești și nimeni din cine a vrut să joace alături de mine nu a rămas pe margine!

Poze eveniment

Senator in Colegiul 1 Ilfov