2 decembrie 2012: Cernica

Am avut o duminică activă, așa cum m-am obișnuit de aproape o lună încoace! Caravana a poposit astăzi la Cernica, un nume care îmi este foarte drag, atât mie cât și soțului meu! Vechea și frumoasa Sfântă Mânăstire Cernica a fost, de multe ori, locul în care ne-am regăsit liniștea sufletească, unde am intrat îngândurați de problemele zilnice și de unde am ieșit plini de putere și inspirație. Decorul în care este amplasată Mânăstirea Cernica , de o frumusețe tulburătoare în orice anotimp, în mijlocul unui lac înconjurat de păduri seculare, a reprezentat și reprezintă pentru toți cei credincioși un spațiu perfect pentru reculegere și rugăciune.

 

Deși vremea a demonstrat că am intrat în luna decembrie, Cernica ne-a primit cu multă căldură, pe mine și pe colegul Ninel Peia, candidatul USL la Camera Deputaților în colegiul 2.

La Cernica ne-am integrat imediat, cu ajutorul entuziastului primar Gelu Apostol, care ne-a condus din poartă în poartă și ne-a prezentat oamenii comunei.

Am fost impresionați să vedem, după ce am vizitat o stradă întreagă, că, în mijlocul comunei,  ne așteptau foarte mulți localnici , care, în ciuda frigului, nu au mai avut răbdare să ne aștepte să ajungem la casele lor și s-au organizat pe loc să ne surprindă plăcut! Le-am ascultat problemele și am primit sugestii pentru viitoarea activitate, dacă vom câștiga mandatele de parlamentar! Unii dintre ei ne-au încercat, cu zâmbetul pe buze: “Să vedem dacă vă vom mai vedea pe aici, printre oameni, după ce veți ajunge în Parlament!”  Le-am răspuns că își vor da singuri răspunsul, după alegeri!

Ne-am continuat periplul prin comuna Cernica, fiind uimiți că frigul nu i-a ținut pe oameni în case! “ Mă lupt singur cu viața! Nu mă reprezintă nimeni acum în Parlament, dar dumneavoastră sunteți pe sufletul meu! “ mi-a spus un bărbat în floarea vârstei.

“Trăiesc pentru copii mei, să le fie mai bine, într-o Românie mai bună, mai corectă cu noi, românii! Vreau să muncesc aici, nu să plec în străini, România are nevoie de toți românii!Vă rugăm să ne ajutați să avem unde să muncim în țara noastră! “ ni s-a adresat o localnică.

Vizita în comuna Cernica a încheiat turul celor zece localități din colegiul 2 și vă mărturisesc că sunt foarte încântată că am reușit să îi cunoaștem pe oamenii acestor locuri! Este foarte important pentru mine că, peste tot, localnicii ne-au primit extrem de bine și ne-au făcut să ne simțim ca făcând parte dintre ei!

Și astfel, plini de elan, am pornit marea horă a caravanei, luându-ne rămas bun, pentru moment, de la locuitorii Cernicăi!

Poze eveniment

Senator in Colegiul 1 Ilfov