18 noiembrie 2012: Petrachioaia

Și a trecut și duminica! O duminică activă, după o săptămână plină, care mi-a amintit de anii în care lucram tot așa, șapte zile din șapte! Aveam pe atunci talk-show zilnic la Antena 3, iar în week-end prezentam Observatorul, la Antena 1. Multă lume mă întreba cum rezist să lucrez fără pauză. Simplu, le răspundeam: energia mea venea natural, pentru că făceam totul din pasiune! Ca și atunci, și acum mă simt plină de energie și deloc obosită, pentru că vreau cu adevărat să ma implic și să fac ceva bun pentru țara mea! Cred că aceasta este, de altfel, prima condiție pentru ca un lucru să iasă bine. Trebuie întâi să vrei!

Și, ca de fiecare dată în viață când mi-am propus ceva, acel lucru mi-a și ieșit destul de bine, cred eu, pentru că am vrut cu adevărat, am muncit pentru asta și, mai ales, pentru că am avut parte și de un ajutor divin neprețuit.

Ca și astăzi, în zi de duminică! La vizita mea în comuna ilfoveană Petrăchioaia, alături de Radu Stroe, candidatul USL la Camera Deputaților, soarele a strălucit cu putere, încărcând cu energie caravana noastră și aducând în calea noastră, pe la porți sau direct în stradă, mulți localnici dornici să ne vadă și să stea de vorbă cu noi! M-am simțit cu adevărat binecuvântată!

Ajutorul nostru de nădejde a fost primarul comunei Petrăchioaia, primarul Mihai Dobre, care ne-a însoțit și ne-a prezentat comuna și pe locuitorii săi. Petrăchioaia este în primul rând un loc primitor, care te impresionează pe dată cu o frumusețe primară. Am găsit aici satul românesc tradițional, case mândre și curți îngrijite, care anunță vizitatorii de la prima vedere că sunt locuite de gospodari din tată-n fiu. Lacul Mostiștea, pe malul căruia a poposit caravana pentru scurt timp, te transportă departe de lume, dacă privești un asfințit de toamnă târzie în apa sa. Iar copiii din Petrăchioaia s-au întrecut să îmi povestească clipele fericite pe care le petrec vara pe malul său!

Am cunoscut oameni frumoși și muncitori, copii de școală veseli într-o zi frumoasă de toamnă, mămici cu micuți de un anișor care m-au întâmpinat în porțile caselor și bătrâni care mi-au oferit flori! Le-am mărturisit preocuparea mea pentru protecția socială și am primit în schimb mulțumiri și încurajări. Iar dacă la 1 decembrie mascota caravanei a fost o broscuță țestoasă aducătoare de noroc, aici a fost o pisicuță, înfoiată tare !

Dar ceea ce mi-a demonstrat cu adevărat că există speranțe de mai bine pentru oamenii de la sate este gestul unui om deosebit, care a făcut o investiție importantă chiar aici, la Petrăchioaia. Cu ocazia vizitei mele, am avut marea bucurie să inaugurez un dispensar modern, primul centru pilot din România făcut cu bani privați. Domnul Mihai Neicu a investit 100.000 de euro și a reușit performanța ca în numai 5 luni să ridice, pe un loc complet neamenajat, un dispensar a cărui dotare poate face să pălească de invidie alte unități sanitare chiar și din capitală! Sătenii beneficiază aici de laborator de analize mobile, farmacie și sală de tratamente, chiar și o ambulanță. Doi medici de familie și doi stomatologi se află de asemenea la dispoziția localnicilor. Mihai Neicu ne-a asigurat că nu se oprește aici și că vrea să se extindă, în viitor având în plan și ridicarea unui spital.

Vizita în comuna Petrăchioaia ne-a încărcat așadar și mie, dar și lui Radu Stroe, bateriile pentru săptămâna viitoare, când vom merge prin celelalte localități din colegiu, alături și de colegul Ninel Peia! Credeați că s-a terminat aici? Ei bine, nu puteam rata tocmai momentul care ne-a făcut celebri, nu-i așa? Nu ne-am stricat renumele și am pornit și la Petrăchioaia o horă în vatra satului, de s-a dus vestea în toată comuna!

Poze eveniment

Senator in Colegiul 1 Ilfov