17 noiembrie 2012: Comuna 1 Decembrie

Ce frig a fost azi, incep sa cred ca previziunile meteorologilor, care zic ca saptamana viitoare va ninge, se vor adeveri! Dar caravana noastra nu s-a oprit, am mers azi la 1 decembrie!

Pentru inceput, m-am intalnit cu profesorii din localitate, care au venit in numar mare, spre bucuria mea si a lui Ninel Peia, candidatul la Camera Deputatilor din colegiul 2 Ilfov. Va marturisesc ca a fost o intalnire emotionanta pentru mine, si nu o spun pentru ca acum sunt in campanie. Toate intalnirile cu profesorii ma emotioneaza, pentru ca, va spun un secret, si eu am fost profesor de limba franceza! Asa-i ca nu stiati? La 18 ani, imediat dupa terminarea liceului, le-am predat, timp de un an, copiilor din comuna bacauana Cleja, asa ca stiu, chiar daca am putina experienta, cat de grea, dar si cate satifactii isi aduce munca de dascal.

Cu totii stim prin ce greutati trece invatamantul romanesc. Din pacate, am ajuns “vedete” in lume prin stirile despre situatia dezastruoasa a elevilor nostri la bacalaureat. Din fericire, suntem binecunoscuti si ca avem copii extraordinari, olimpici internationali la diferite discipline, care au uimit prin rezultatele lor exceptionale. Dar, nici pentru unii, nici pentru altii, sistemul nostru de invatamant nu a gasit pana acum calea prin care sa incurajeze si sa sporeasca ce e bun.  stiu ca parintii imi dau dreptate, am si eu un baiat, elev in clasa a XI a.

Toate acestea le-am discutat si la intalnirea de astazi cu profesorii din 1 decembrie, la care au fost prezenti si reprezentantii Asociatiei parintilor. Profesorii mi-au impartasit problemele lor si i-am asigurat ca le voi fi alaturi.

Parintii din 1 decembrie isi doresc ca micutii lor sa aiba mai multe unitati de invatamant, pentru ca, in ultimii ani, numarul copiilor a crescut si este nevoie sa mai fie infiintata o gradinita noua, dar si ca cei din invatamantul primar si gimnazial sa nu mai invete in doua schimburi.

Sper ca prin intrarea mea in Senat, daca voi fi aleasa la alegerile din 9 decembrie, sa demonstrez ca ma pot implica, si nu doar cu vorbe, ci mai ales prin fapte, ca situatia elevilor si a invatamantului nostru in ansamblu sa se imbunatateasca. Cred din tot sufletul ca, daca nu investim cu adevarat in copiii Romaniei, aceasta tara nu va progresa asa cum ne dorim cu totii.

Imediat dupa intalnirea cu profesorii, am plecat insotita ca de fiecare data de caravana noastra, pe strazile din 1 decembrie! Desi frig de crapau pietrele, localnicii nu s-au lasat asteptati si ne-au iesit in intampinare. Sunt impresionata ca oamenii sunt atat de deschisi fata de mine, ca sunt bucurosi sa ma vada si ca ma felicita pentru cariera de om de televiziune! Cu totii imi spun ca au incredere in mine, si pentru ca m-au urmarit in toti acesti ani si au simtit ca le inteleg problemele! Nu ne-am lasat si am incins si la 1 decembrie hore, unde au jucat chiar si oamenii mai in varsta, alaturi de tineri si, bineinteles, de staff-ul meu de campanie!

Am intalnit si unii locuitori sceptici ca in Romania mai poate fi si bine. Cu ei am facut acolo, in strada, un talk show ca in vremurile bune, si cred ca am reusit, macar putin, sa le cresc increderea in viitor. in incheiere, o citez pe o localnica de 74 de ani, care m-a impresionat prin vioiciunea mintii si credinta de nestramutat ca vor veni si vremuri mai bune: “Mamica, am pensia taiata si un fecior somer. Nimeni nu il tine la munca mai mult de 2 luni, nu pentru ca ar fi betiv, ci pentru ca se inchid firmele pe capete. Dar nu ma las, vin la vot, pentru tineret, pentru ca trebuie odata si-odata sa fie mai bine si pentru noi, amaratii!”

Poze eveniment

Senator in Colegiul 1 Ilfov