USL are nevoie de un singur lucru: unitate!

marți, 26 februarie, 2013

Faptul că Uniunea Social Liberală a câștigat alegerile parlamentare cu un scor atât de categoric este o armă cu două tăișuri. Pe de o parte, avem forța necesară pentru a ne promova programul de guvernare, în beneficiul celor care ne-au ales, dar și al celor care nu ne-au ales.

Dar, pe de altă parte, o constructie politică atât de masivă, cu atâtea personalități și voci puternice, înglobează și orgolii, frustrări sau pur și simplu priorități diferite.
Știu că nu vom putea niciodată să-i mulțumim pe toți. Ceea ce nu înseamnă însă că avem vreun motiv serios să ne abatem, chiar și preț de o secundă, de la drumul nostru drept, pe care ni l-a arătat electoratul. Avem multă treabă de făcut, începând cu marile proiecte – modificarea Constituției, Reforma administrativă – și terminând cu rezolvarea celor mai mici probleme ale cetățenilor.
Am pornit pe acest drum, și noi și colegii din PNL, nu pentru că  ne-am fi hârjonit impreună la hora din sat, cum spune romanul. Ne-a obligat situația, guvernarea catastrofală  a guvernelor lui Traian Băsescu. Așa că am lăsat în plan secund, și unii și alții, doctrinele, orgoliile, ambițiiile, și ne-am asociat pentru a oferi României o guvernare profesionistă și îndreptată spre cetățean.
N-a avut loc nicio nuntă, așa că n-a fost vorba de nicio lună de miere, așa cum plastic se exprima un coleg liberal. Nu avem mire și mireasă în USL, după cum nu avem vioara întâi și vioara a doua. Faptul că PSD are, în acest moment, primul-ministru nu înseamnă că guvernarea aparține exclusiv PSD. Ea este a USL! Așa cum România nu va fi a PNL, atunci când Crin Antonescu va deveni președinte. România este si va fi a cetățenilor săi!
Cred că USL are datoria morală să treacă peste orgolii personale şi  locale şi să-şi menţină forţele unite pentru o guvernare stabilă, performantă, în interesul românilor. Aceasta este condiția necesară, nu și suficientă, dar subliniez necesară, pentru succesul acestei guvernări.
Să lăsăm săgețile, otrăvite sau nu, în seama colegilor de la PDL, care după ce că au rămas atât de puțini, continuă să se atace între ei și să se împartă în din ce in ce mai multe tabere: băsiști, feseniști, reformiști. Sa fie la ei!
Noi avem în grijă un singur lucru: Unitatea, nu doar uniunea socialiștilor cu liberalii!
Nota: aceasta declaratie politica a fost citita in plenul Senatului, in sedinta din 26.02.2013
Publicat de:
Categoria: Blog
Tags: