Sf. Cuv. Parascheva l-a adus pe Patriarhul Daniel la Catedrala din Voluntari

luni, 14 octombrie, 2013

In ziua in care crestinii din intreaga ortodoxie o praznuiesc pe Sfanta Cuvioasa Parascheva, locuitorii din Voluntari au avut parte de o mare bucurie si implinire duhovniceasca.
Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a oficiat, alaturi de un sobor de inalti prelati, Sfanta Liturghie de la Catedrala din Voluntari, care poarta atat Hramul Intrarii Domnului in Ierusalim cat si al Sfintei Parascheva, ocrotitoarea orasului.
Am avut privilegiul sa asist la aceasta slujba cu totul deosebita, alaturi de sotul meu, Florentin Pandele, primarul orasului Voluntari, de dna Speranta Cliseru, prefectul Judetului Ilfov, de dnii Sebastian Geanta si Gheorghe Roman, vicepresedinti ai Consiliului Judetean Ilfov, alti primari din judet, precum si peste 3.000 de enoriasi din Voluntari.
Au fost momente vibrante, in care gandurile noastre s-au inaltat, in cor, catre ceruri, intru slava celei praznuite astazi:
Doamne, pentru rugaciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, daruieste-ne noua sanatate si viata ferita de toata rautatea si ne intareste cu Duhul Tau cel stapanitor, ca din adincul inimilor, cu bucurie sa slavim preasfant numele Tau in veci. Amin!