S-a depasit orice limita in batalia politica. Olguta Vasilescu atacata abject!

vineri, 8 august, 2014

Suntem în an electoral, cu mai puțin de 5 luni înainte de alegerile prezidențiale, iar atmosfera politică a devenit irespirabilă. Știm, din experiența campaniilor trecute, că printre argumentele preferate de unii politicieni de la noi se numără calomniile, insultele, colportarea unor neadevăruri sau chiar înscenările. De această dată însă, deși campania oficială nici nu a început, lucrurile au mers mult prea departe. S-a depășit orice limită presupusă de cutumele politice și chiar de bunul simț.

Colega noastră Olguța Vasilescu, destoinica primăriță a Craiovei, a fost acuzată și, în subsidiar amenințată, într-un mod incalificabil, de oameni ale căror poziții ar trebui să presupună, printre alte calități, responsabilitatea. Dar din câte se vede, nu este cazul, la noi în pomul roditor se aruncă cu pietre. Un om politic tânăr de succes, vicepreședinte al celui mai mare partid din țară, cu rezultate notabile și în administrație, nu are cum să nu stârnească invidii și, din păcate, dușmănii. Mizeriile vehiculate prin intermediul televiziunii sunt incalificabile, menite s-o discrediteze pe Olguța Vasilescu și, prin ricoșeu, întregul PSD în frunte cu Victor Ponta, a cărui foarte probabilă victorie în alegerile prezidențiale le cauzează unora angoase cu multiple forme de manifestare.

Spre disperarea adversarilor noștri, pesediștii în general dar mai ales femeile din PSD nu se sperie așa ușor și au tenacitatea de a duce lupta până la capăt. Alegerile vor trece, apele se vor limpezi și adevărurile, toate adevărurile vor ieși la iveală. Iar cei care azi ridică cu atâta dezinvoltură piatra vor da seama pentru josnicia lor. Nu în fața propriei conștiințe, pentru că în mod sigur nu au așa ceva, poate nici în fața justiției. Dar cu siguranță în fața oamenilor din jur, fără de interesul cărora existența lor meschină nu va mai avea niciun sens și se vor cufunda într-o binemeritată uitare.

P.S. Susțin fără rezerve ideea ca organizațiile cu rezultate bune să propună oameni pentru funcții importante în stat și în guvern. Avem un guvern politic, iar cei care au rezultate bune în alegeri dovedesc prin asta că știu cel mai bine să țină legătura cu cetățenii și să răspundă nevoilor lor.