Pentru dl Petrache Marian USL nu (mai) exista!

vineri, 9 august, 2013

In legatura cu unele afirmatii facute la adresa mea de catre dl Petrache Marian, presedintele Consiliului Judetean Ilfov si al PNL Ilfov, intr-un articol publicat in Gandul, tin sa fac urmatoarele precizari:

Inainte sa se refere in orice fel la persoana mea, dl, Petrache ar trebui sa se grabeasca sa raspunda suspiciunii de fals in inscrisuri  de la CJ Ilfov, generata de faptul ca a semnat o dispozitie de inlocuire a sa, pe perioada concediului, de catre dna Cristina Manicea, care a fost revocata din functia de vicepresedinte al CJ Ilfov, prin votul majoritatii consilierilor judeteni, exprimat in sedinta anterioara.

Dupa ce lamurim aceste aspecte cu caracter penal, suntem deschisi sa dialogam si pe subiectul Societatii de Apa si Canal, despre care spune Dl Petrache ca ar fi, de fapt, miza schimbarii majoritatii in CJ Ilfov. In realitate, consilierii judeteni au solicitat transparenta costurilor si au primit un refuz categoric. Pana la urma,  managementul defectuos se rasfrange asupra ilfovenilor. Nu putem ramane indiferenti!

Pe dl Petrache il deranjeaza faptul ca azi, 17 consilieri judeteni au adoptat , la solicitarea mea, ca senator de Ilfov, o rezolutie care a fost transmisa Vicepremierului Liviu Dragnea, prin care se statueaza faptul ca Presedintele CJ trebuie sa faca, de acum,  dovada consultarii autoritatilor publice locale din Ilfov, atunci cand propune alocarea fondurilor pentru continuarea investitiilor de infrastructura.

Pana acum, dl Petrache a afirmat ca sunt banii lui si ii imparte cum vrea. Ii reamintesc ca este presedinte al CJ Ilfov, ales cu voturile PSD si PNL, nu administrator de societate comerciala, unde dispune dupa cum ii dicteaza actionarii (a se citi grupul de interese).

Dl Petrache trebuie sa inteleaga faptul ca nu traim in jungla, legea si normativele sunt valabile si pentru el, nu doar pentru alti cetateni.

Dupa cum observati, isi  incepe toate frazele cu pronumele personal la persoana 1 singular : “eu am masterplan”, “eu am vorbit”, „eu am bani, eu am buget, eu am primari, eu dispun, eu decid”!

Cat priveste acuza hilara ca i-am promis ca nu se va organiza sedinta de CJ, pe perioada  concediului, precizez ca dumnealui, ca presedinte al PNL Ilfov,  nu a avut nicio retinere sa schimbe viceprimarul PSD de la Afumati, cu unul de la PNL, prin votul consilierilor locali ai PNL si PDL, in timp ce eu ma aflam in concediu. Prin urmare, as putea afirma ca “hotul striga hotii”, plus ca sedintele CJ nu se convoaca, potrivit Regulamentului de functionare, la dispozitia mea. Exista o procedura legala, care a fost respectata. Ma asteptam sa o cunoasca si dl Petrache. Era in tara la data convocarii sedintei, dar nu i-a pasat.

Promisiunile politice pe care le-am facut  in fata dumnealui, ca presedinte PSD Ilfov, mi le-am respectat la milimetru. El este, insa, restantier la acest capitol.

Ca o sustinatoare a USL-ului la nivel national, mi-as dori ca dl. Presedinte al PNL Crin Antonescu sa ia deciziile corecte, care se impun, fata de un presedinte de filiala care nu face cinste, prin comportamentul sau, PNL-ului in particular si USL-ului in ansamblul sau.

Probabil aceasta este si agenda dlui Petrache: sa distruga USL-ul! S-a comportat ca un dusman, nu ca un partener, cu toti cei de la PSD, in ciuda eforturilor mele de conciliere.