Motiunea „Amnezia” nu pacaleste Romania!

joi, 22 mai, 2014

La exact o lună de când liderul liberal Crin Antonescu declara cu emfază că „vacanța parlamentară pe timpul campaniei electorale nu are niciun fel de justificare”, moțiunea de cenzură inițiată de PNL a fost citită în fața unei săli aproape goale, din care lipseau foarte mulți parlamentari liberali, aflați în plină campanie electorală.

Fostul ministru în guvernul Ponta Eugen Nicolăescu a citit, așadar, în fața unei săli goale, un text gol de conținut și total defazat față de evoluțiile politice, economice și sociale din România. Să spui într-un text oficial că primul-ministru „a evitat orice întâlnire cu trimiși americani de rang înalt la București”, la doar o zi după ce vicepreședintele Statelor Unite al Americii a fost primit la Palatul Victoria de către premierul Victor Ponta arată limpede seriozitatea îndoielnică a respectivului demers politic.

Amenzia este, de altfel, leitmotivul acestei moțiuni de cenzură. Spun liberalii că „Parlamentul României nu a acordat votul său de încredere pentru un premier care să atace frecvent instituţiile statului cu rol de combatere a corupţiei”, uitând cu desăvârșire că pe data de 31 martie 2013 dl Antonescu spunea despre numirea Laurei Codruța Kovesi la conducerea DNA că „aşa ceva nu ne poate lăsa indiferenţi pe niciunii care ani de zile şi mai cu seamă anul trecut am avut lucruri de spus la adresa modului în care doamna Kovesi, dl. Morar au transformat instituţiile pe care le-au condus în instituţii acţionate politic şi piloni ai regimului Băsescu”.

Reținem așadar că într-un an de zile pilonii regimului Băsescu s-au metamorfozat în instituții ale statului cu rol de combatere a corupției, iar Crin Antonescu și colegii săi au renunțat la principalul obiectiv pentru care am cerut în 2012 votul cetățenilor, anume acela de a „a demantela, înlătura, a pune capăt regimului Băsescu„, potrivit aceleiași declarații invocate mai devreme. Altfel e greu de imaginat că parlamentarii de la PDL și PMP ar mai fi semnat o moțiune în care primul ministru este acuzat că a uitat „de promisiunile făcute tuturor românilor în 2012”.

Știm, consecvența nu a fost niciodată punctul forte al lui Crin Antonescu, dar chiar și în aceste condiții nu poți acuza PSD că „a uitat cu totul de oamenii simpli din această țară” când salariul mediu net  acordat în luna martie a acestui an a crescut, potrivit Institutului Național de Statistică, cu 5,5% față de luna similară a anului trecut. Și asta ca să oferim un singur argument, concret și ușor de verificat.

Această moţiune de cenzură are un caracter formal şi este de conjunctură. Respingerea acestei moţiuni de cenzură va fi răspunsul Parlamentului la guvernarea domnului Victor Ponta, pentru care bunăstarea românilor este laitmotiv de guvernare. Respingerea acestei moţiuni de cenzură se impune pentru a da o şansă economiei şi cetăţenilor la bunăstare, iar României – oportunitatea de a-şi continua traseul european fără sincope, respectând valorile democratice, principiile transparenţei, ale bunei guvernări şi ale statului de drept. Chiar dacă o „minoritate tristă”, potrivit unei autocaracterizări făcute de dl Antonescu, se străduiește din răsputeri să dovedească, fără argumente, contrariul!