Mama sau politician? De ce nu ambele?

sâmbătă, 17 noiembrie, 2012

Am primit zilele trecute intrebarea de mai jos intr-un mesaj privat, pe pagina de Facebook. Ii raspund in acest fel pentru ca sunt sigura ca aceeasi intrebare si-au pus-o mult mai multi dintre cei interesati de activitatea mea.

„Gabi spuneai candva ca vrei sa stai mai mult acasa cu copii si familia, cred ca intrand in politica vei sta mult mai putin si nimic in lume nu merita sa aloci mai mult timp in afara de copii si familie. In familie gasesti iubire caldura pe care nici televiziunea nici politica nu ti le poate da. Nu crezi ca lasand copilul cel mic cu mama ta pierzi cele mai frumoase momente din viata lui.

De ce oamenii inteligenti alearga numai dupa bani? Sa fii fericit nu inseamna averi , averi si iar averi. Banii iti dau posibilitatea sa pleci in vacante, sa ai haine scumpe, sa dai copiii la scoli bune, dar asta nu este totul in viata”.

Draga mea,

Incep cu finalul intrebarii tale. Nu banii sunt cei care mi-au calauzit viata si cariera. Nici cand nu ii aveam, nici dupa ce i-am avut. Ei nu sunt un scop in sine, ci un mijloc, prin care ne putem face viata mai usoara si/sau mai frumoasa, functie de imaginatia fiecaruia.

Nu am intrat, asadar, in politica pentru bani. De altfel, salariul de parlamentar nici macar nu este printre cele mai ravnite, iar trafic de influenta as fi putut sa fac poate chiar mai eficient din pozitia de jurnalist, daca acesta ar fi fost scopul meu.

Am intrat in politica pentru ca simt ca pot face ceva pentru cei din jurul meu. As fi putut, desigur, sa fiu putin egoista si sa-mi pastrez energia doar pentru cei din imediata mea apropiere: Tzari, Tudor, Florin, mama, restul familiei. Dar nu este acesta felul meu de-a fi, iar cei care m-au cunoscut personal pot depune marturie ca nu spun vorbe mari.

In plus, daca toate femeile ar gandi asa, ar insemna chiar sa lasam politica exclusiv pe mainile barbatilor, ceea ce eu cred ca nu ar fi cel mai intelept lucru. Mi-e drag copilul, dar am experienta cresterii unui copil, Tudor, intr-un mediu profesional mult mai solicitant decat cel in care activeaza parlamentarii. Te asigur ca nu-mi voi sacrifica familia pe altarul politicii sau al carierei, ci voi avea, cu sprijinul lui Dumnezeu, intelepciunea de a-mi gestiona timpul cu eficienta.Si oricat de bine i-ar fi copilului meu intre zidurile casei noastre, nu va fi deloc fericit daca dincolo de ele nu va fi bine.

Si nu in ultimul rand, voi fi argumentul “viu” al uneia dintre directiile prioritare catre care se va indrepta activitatea mea politica: egalitatea de sanse si de gen in relatiile de munca si protectia tinerelor mame. Voi putea privi lucrurile din ambele perspective, atat al legiuitorului cat si al mamelor, ceea ce este, trebuie sa recunoastem, un avantaj deloc de neglijat.

In final, iti raspund la cea mai sensibila parte a intrebarii: nu, nu voi pierde cele mai frumoase clipe din viata lui Tzari. Nu este suficient sa petreci mult timp cu un copil, poti chiar sa-l petreci degeaba. Important este sa petreci timp de calitate. Iar eu stiu sigur ca toate momentele frumoase din copilaria lui Tzari se vor petrece (si) in prezenta mea!

Cu drag,
Gabi

Publicat de:
Categoria: Blog