Legea trebuie sa se aplice tuturor, inclusiv presedintelui si liberalilor!

miercuri, 10 iunie, 2015

Potrivit Constituției României, nu poate fi începută urmărirea penală asupra unui membru al guvernului, pentru fapte care au legătură cu mandatul respectiv, fără încuviințarea Senatului sau a Camerei Deputaților, în cazul în care acesta este și parlamentar. Din acest punct de vedere lucrurile sunt cât se poate de clare și, așa cum se arată și în comunicatul ambasadei SUA, legea trebuie să se aplice tuturor.

Acuzațiile aduse premierului Victor Ponta sunt poate cea mai elocventă dovadă a necesității existenței unui astfel de filtru în calea eventualelor abuzuri din partea unei alte puteri a statului. Votul de azi din Camera Deputaților, de respingere a solicitării DNA, reprezintă un semnal clar că un guvern nu poate fi răsturnat prin alte metode decât cele democratice, respectiv prin votul Parlamentului în cazul unei moțiuni de cenzură sau prin vot popular la alegeri.

Este regretabil modul în care Partidul Național Liberal încearcă să preia guvernarea printr-un concurs de împrejurări pe care nu puțini comentatori l-au catalogat drept o tentativă de lovitură de stat. Pe deplin conștienți că nu au argumente politice pentru a înlătura acest guvern legitim, ceea ce se va vedea și vineri la votul asupra moțiunii de cenzură, liderii PNL sunt dispuși să arunce țara într-o criză politică majoră, iar cel care ar trebui să se situeze asupra tuturor acestor jocuri politicianiste, președintele țării, este complice la acest scenariu din ce în ce mai transparent.

Acuzația de iresponsabilitate și de obstrucționare a Justiției lansată de președintele Iohannis la adresa parlamentarilor actualei majorități este o dovadă de profundă neînțelegere a mecanismelor democratice și de ignorare a prevederilor Constituției. Legea se aplică nu doar miniștrilor PSD sau lui Victor Ponta, ci și președintelui şi liberalilor. Iar prin aceasta declarație, Klaus Iohannis a demonstrat că este doar președintele liberalilor, ceea ce contravine flagrant angajamentelor pe care și le-a luat și jurământului pe care l-a depus în fața tuturor românilor.

Publicat de:
Categoria: Blog
Tags: ,