Gânduri de început

luni, 10 decembrie, 2012

Alegerile s-au încheiat, voturile au fost numărate, iar rezultatele sunt extraordinare. Sunt extrem de bucuroasă, dar deopotrivă copleșită de încrederea cu care m-au învestit ilfovenii.

Am candidat din partea unei formațiuni politice aflate pe val, împotriva unor adversari aflați în degringoladă, ceea ce coroborat cu notorietatea de care mă bucur ca urmare a carierei mele de jurnalist ar fi fost suficient pentru a-mi asigura o victorie confortabilă.

Am refuzat însă această abordare și am ales să fac o campanie susținută, din poartă în poartă, prin toate cele 20 de localități ale colegiului. Am strâns mâinile a mii de oameni, am luat aminte la necazurile lor, m-am încărcat pozitiv cu încurajările lor, și le-am promis tututor că nu ne vom revedea doar peste patru ani, la alegerile viitoare.

Aceasta e cea mai importantă promisiune pe care le-am făcut-o și pe care știu cu siguranță că o voi respecta: voi fi alături de ei. În rest, sunt conștientă de limitările impuse de o coaliție compusă din atâtea partide, dar voi lupta cu toate puterile mele să obțin sprijin pentru proiectele locale, pentru îmbunătățirea legislației cu privire la protecția socială, cu precădere cea a mamelor și a copiilor, precum și pentru alte proiecte pe care vi le voi dezvălui la momentul potrivit.

Pornesc într-o nouă carieră, destul de diferită de ce am făcut până acum, dar pornesc cu inima deschisă și cu dorința sinceră de a reuși. Celor care mi-au urat succes le promit să nu-i dezamăgesc, iar celor care sunt sceptici în privința carierei mele de politician și se tem să nu fiu înghițită de sistem le spun doar atât, că mi-am însușit temeinic, în toate sensurile posibile, un slogan al campaniei USL: Dreptate până la capăt!

Gabriela Firea
candidat pentru Senat din partea USL, în Colegiul 1 Ilfov

Număr de alegători: 145.247
Alegători prezenți la urne: 61.427
Voturi valabil exprimate: 59.386
Voturi obținute: 44.309
Procentaj obținut: 74,62%
Localitatea în care am înregistrat cel mai mare scor: Nuci (85,87%)
Localitatea în care am primit cele mai multe voturi: Voluntari (12.294)