Deschid dialogul cu cetatenii la gabifireapentrubucuresti@gmail.com

luni, 11 aprilie, 2016

Alegerile locale din iunie vor aduce nu doar o schimbare de oameni la conducerea Primăriei Capitalei și a sectoarelor, ci mai ales o schimbare de paradigmă în relația dintre autoritățile locale și cetățeni. Transparența totală față de modul în care este cheltuit banul public, fără de care nu mai poate fi concepută activitatea în primării, va trebui să fie dublată și de o permanentă consultare între factorii de decizie și cetățeni, în legătură cu proiectele care urmează să fie dezvoltate în oraș. Viziunea unui edil, oricâtă imaginație și pricepere ar avea, nu valorează nimic dacă nu este validată de beneficiarii reali ai acesteia.

Prin urmare, programul cu care mă voi prezenta în fața alegătorilor, alături de primarii de sector și consilierii locali și generali, și la care lucrează în momentul de față experții noștri, va ține cont de propunerile și așteptările bucureștenilor. În acest sens am inițiat deja o serie de dezbateri cu sindicate, organizații profesionale, asociații și fundații ale societății civile, pentru a prelua de la aceste structuri problemele specifice ale unor grupuri precum tinerii, mamele cu copii mici, proprietarii de IMM-uri, ecologiști, bicicliști , artiști etc, pe baza cărora vom definitiva programul nostru de guvernare locală. Mai mult, îi invit pe toți cetățenii Bucureștiului care doresc să se implice și să ne transmită problemele, ideile sau sugestiile lor, să-mi scrie pe adresa de e-mail gabifireapentrubucuresti@gmail.com, creată special pentru acest lucru.
Prima promisiune pe care o fac bucureștenilor și despre care nu am nicio îndoială că voi putea s-o respect este aceea că în tot ceea ce voi face în calitate de primar general voi ține cont de părerea cetățenilor, iar primul pas este acela de a-mi alcătui programul pe baza dorințelor și propunerilor acestora. Nu știu dacă la finalul mandatului meu Bucureștiul va fi mai frumos decât este acum, dar cu siguranță va fi așa cum și-l doresc locuitorii săi.

Publicat de:
Categoria: Blog, Comunicate