Demolatorii economiei au prins glas!

marți, 16 aprilie, 2013

De curând au avut loc în fostul partid de guvernamânt  alegeri pentru posturile de vicepreședinți, iar secretul succesului unora dintre cei care s-au văzut aleși pare a fi capacitatea de a împroșca cu invective adversarii politici, dacă se poate pe un ton vecin cu zgomotul făcut cu creta pe tablă.

După săptămâni bune de lupte fratricide, foștii conducători ai țării și-au adus aminte că sunt în Opoziție, așa că și-au îndreptat tirul către activitatea guvernului. Fotoliile calde din partid fuseseră deja cucerite! În principiu așa și trebuie, numai că la ultima ieșire publică pe teme economice  n-au reușit decât o performanță similară cu… călcatul pe dinții unei greble.

Ce credeți că au găsit de cuviință să reproșeze guvernului Ponta? Nimic mai mult decât că urmează o criză a gazelor, generată atât de scumpirile anunțate pentru 1 iulie și 1 octombrie, cât și de mutarea sediilor Romgaz și Transgaz la București. În urma acestei crize ar avea de suferit nu numai populația, ci vor fi devastate și trei mari companii :  Interagro, Arcelor Mittal si Dacia.

Cât de ipocrit trebuie să fii pentru a  susține astfel de enormități, TU, un partid care ai semnat acordul cu FMI, ce  prevedea cât se poate de clar calendarul eliminării prețurilor administrate la energie electrică și gaze naturale?
Care ai sistat, în 2010, livrările de gaze către combinatele chimice, inclusiv Interagro, după ce reprezentantul FMI, dl Franks, de la al cărui cuvânt nu te-ai abătut niciun milimetru, a spus că guvernul României subvenționează agricultura din alte state furnizând gaz ieftin pentru îngrășăminte?
Ce treabă are guvernul cu disputele dintre sindicaliștii de la Dacia și patronat?

Cum poate să spună un politician de tip nou, cu pretenții de specialist în economie, că deschiderea unui sediu secundar al unei companii de talia Transgaz poate genera cheltuieli atât de semnificative încât să se reflecte în prețul gazelor?

Înțeleg drama prin care trec cei care s-au trezit orfani de tată politic și cu greutățile vieții în față. Trebuie să se  descurce singuri! Dar îmi permit să le sugerez colegial să își  aleagă cu mai multă atenție temele de atac și comunicatorii. Nu de alta, dar cad în ridicol și oameni mai rezonabili, care pun preț pe argumente, împreună cu cei superficiali și dornici de afirmare fără o documentare temeinică.

Taxe, sărăcie, economie sufocată și cheltuială nesăbuită a banului public, asta ne reproșează  partidul care a mărit TVA-ul cu 5 procente? Care a tăiat salarii și pensii? Care a adus în pragul falimentului zeci de mii de firme? Care a permis drenarea de bani publici către clientela de partid (vezi cazurile Oltchim și Hidroelectrica, pentru a da doar două exemple)?

În final, aș vrea să vă ofer un scurt citat despre performanțele economice ale guvernului Ponta, cel acuzat că a pus economia pe butuci, chiar de către demolatorii  economiei, care au prins glas:
Aş vrea să profit de onoarea pe care o am să fie Guvernul aici şi să observ că pe primele două luni ale anului este pentru prima dată când avem un sold pozitiv al comerţului exterior, cred că prima dată de la Revoluţie”.

Citatul este extras dintr-o declarație făcută ieri de președintele țării, mentorul politic și spiritual al celor care acum văd paiul din ochiul guvernului USL dar nu își mai simt propria bârnă. Atât de tare s-au obișnuit cu ea!

Notă: Această declarație politică a fost prezentată în ședința de azi (16.04) a Senatului României.

Publicat de:
Categoria: Blog
Tags: