Deciziile economice ale Guvernului pot transforma Romania in pol de dezvoltare regionala!

miercuri, 28 octombrie, 2015

Indiferent de opțiunile politice, deciziile guvernului privind scăderea taxelor și sprijinul pentru micro-întreprinderi, alături de noul Cod Fiscal ar trebui să fie salutate de toată lumea. Sunt măsuri prin care România profită de creșterea economică, de creșterea încasărilor, pentru a-și stimula dezvoltarea. Este adevărat, vor fi mai puține lucruri de promis de către partidele din Opoziție la anul, în campania electorală, dar ar trebui să realizăm cu toții că sunt și subiecte unde consensul poate aduce lucruri mai bune pentru cetățeni decât disputele mai mult sau mai puțin sterile.

Vor fi atrase investiții private care vor da competitivitate economiei, vor crea locuri de muncă și vor crește nivelul veniturilor. Anul acesta, am avut deja cel mai ridicat nivel al investițiilor străine directe de dinainte de criza economică. Tot anul acesta, avem cele mai mari încasări la buget din ultimii ani – ceea ce nu este o chestiune conjuncturală, ci efectul direct al unor schimbări de substanță ale abordării luptei împotriva evaziunii fiscale. Este bine că Guvernul folosește această șansă atât pentru a crește salariile medicilor și profesorilor, cât și pentru a stimula economia și mediul privat.

Avem o oportunitate importantă ca, dincolo de luptele politice, dincolo de disputele între partide, să dăm mediului economic un sprijin extrem de puternic. Am susținut Codul Fiscal și propunerile de relaxare fiscală, voi susține și aceste măsuri, câtă vreme ele sunt sustenabile – pentru că înseamnă o direcție economică bună pentru România și bunăstare pentru cetățenii ei.