Decalogul pentru Bucuresti

miercuri, 27 aprilie, 2016

Le propun tuturor contracandidaților mei un „Decalog pentru București”, un set de 10 soluții punctuale și cu un mare potențial de a întruni consensul, pe care îi invit să și le asume, astfel încât la finalul acestei campanii, indiferent cine dintre noi va ajunge Primar General, ele să fie puse în practică, în beneficiul bucureștenilor:

1. Transformarea RATB în societate comercială (aflată 100% în proprietatea Consiliului General) care să presteze în baza unui contract ferm serviciul de transport public în București la standarde europene și introducerea biletului unic pentru transportul public, subteran și suprateran.
2. Menţinerea gratuităţilor pe transportul public de suprafață pentru pensionari
3. Demararea unui program amplu de construire de parcări la toate intrările în Bucureşti, pentru cei care fac naveta, precum şi în cartiere, care să descongestioneze străzile și trotuarele.
4. Introducerea obligativității pentru toți dezvoltatorii imobiliari de a planta un copac sau de a amenaja un metru pătrat de spațiu verde pentru fiecare metru pătrat construit de clădire pe raza Capitalei.
5. Modernizarea cabinetelor medicale din grădiniţe, şcoli şi licee şi asigurarea lor cu personal calificat, inclusiv a cel puțin unui medic în fiecare cabinet.
6. Creșterea siguranţei în toate unitățile de învățământ, prin instalarea de camere video de supraveghere şi limitatoare de viteză în apropierea acestora.
7. Modernizarea sistemului de distribuție a agentului termic prin accesarea de urgență a celor 186 de milioane de euro, bani europeni alocați pentru reabilitarea reţelelor tehnice.
8. Asigurarea deplinei transparenţe în Primărie – documentele privind activităţile, deciziile, contractele și cheltuielile municipalității vor fi prezentate în timp real pe site-ul primăriei, într-un format accesibil publicului larg
9. Demararea oricărui proiect public major se va face numai după consultarea populației prin referendum.
10. Asumarea de către municipalitate a obiectivului de a obține pentru Bucureşti statutul de Capitală Culturală Europeană în 2021 și demararea tuturor proiectelor necesare în acest sens.