De ce candidez

marți, 30 octombrie, 2012

După 22 de ani de presă în care am evoluat de la reporter de teren până la director general de companie media și de la gazetar începător la realizator de talkshow-uri politice de prime-time și în care am adunat nenumărate premii și nominalizări, clasandu-mă constant între primiii 10 jurnaliști ai României, am hotărât că a sosit timpul pentru o schimbare majoră în cariera mea.

Timp de 22 de ani am fost un om de echipă, indiferent de poziția pe care am ocupat-o în redacțiile în care am lucrat. Am fost tot timpul preocupată să fac tot ceea ce ține de mine pentru ca și celor care depindeau direct sau indirect de mine să le fie bine. Sau măcar puțin mai bine. De cele mai multe ori am reușit. Și am fost întotdeauna mai mândră sau mai bucuroasă de succesul echipelor pe care le-am condus sau din care am făcut parte, decât de succesele mele personale.

I-am cunoscut personal pe toți politicienii care, în acești 22 de ani, și-au pus amprenta pe evoluția României. Cu bunele și cu relele lor, dar mai ales cu relele, pentru că așa e în meseria de ziarist, ești permanent în căutarea lucrurilor care nu merg sau nu merg bine. Și, cu foarte puține excepții, lucrurile n-au mers bine în ultimii 22 de ani. Iar eu nu m-am mai putut mulțumi să spun că mi-am făcut datoria, arătându-i cu degetul, cu condeiul, pe cei din cauza cărora lucrurile nu merg bine. Am simțit nevoia să mă implic.

Așa am intrat în politică. Pentru că îmi pasă de oamenii din jurul meu, fie că e vorba de colega cu care împărțeam pe vremuri un covrig, de colegii de redacție, de vecinii de bloc sau de cartier, de locuitorii orașului Voluntari sau de cei din 1 Decembrie, Afumați, Berceni, Brănești, Cernica, Copăceni, Dascălu, Dărăști, Dobroiești, Găneasa, Glina, Grădiștea, Nuci, Pantelimon, Petrăchioaia, Popești-Leordeni, Ștefănești, Tunari.

În ciuda unei experiențe deloc de neglijat, acumulate în 22 de ani, în politică, sau mai bine zis în a face politică, sunt la început de drum. Mai am multe de învățat, dar până atunci buna mea reputație și notorietatea de care mă bucur mă vor ajuta să găsesc drumul cel mai scurt între problemele oamenilor și cei în măsură să le rezolve. Iar acest lucru îl garantez cu tenacitatea de care am dat dovadă în ultimii 22 de ani și pe care nu mi-o poate nimeni contesta, nici măcar adversarii cei mai înverșunați.

Le promit un singur lucru alegătorilor din colegiul meu, şi nu numai lor. Din prima și până în ultima zi a mandatului meu de senator nu-mi va fi nicio clipă rușine să privesc în ochii mamei mele, ai copiilor mei, ai soțului meu, al tuturor cunoscuților și prietenilor, al tuturor românilor.

Așa să-mi ajute Dumnezeu!

Cu smerenie, speranță și încredere,
A Dumneavoastră,
Gabriela Firea

Publicat de:
Categoria: Blog
Tags: ,