Astazi nu votam la lucru, stam in banci, facem seppuku!

marți, 6 octombrie, 2015

Faptul că parlamentarii PNL au ales calea unei greve de tip japonez pentru, spun ei, urgentarea adoptării unei legi a votului prin corespondență, arată cât se poate de limpede care sunt intențiile lor reale și cu câtă seriozitate tratează această problemă.

Este cel puțin ciudat, ca să folosim un termen cât mai puțin agresiv, să renunți la președinția unei comisii parlamentare cu exact acest obiect de activitate, practic cea mai bună pârghie pentru atingerea obiectivului propus, după care să faci un întreg tam-tam național că vin alegerile și diaspora nu va putea să voteze.

Realitatea este că liberalii sunt prea puțin interesați de posibilitatea românilor de peste hotare de a vota, mai ales că după ce și-au luat țara înapoi mulți dintre aceștia au început să dea semne de maximă nervozitate față de politica lucrului bine făcut. Obiectivul lor este să provoace cât mai multă agitație în jurul acestui subiect și, ridicând tonul, să creeze falsa impresie că ei ar fi „ză mazăr end ză fazăr” ai votului prin corespondență. Din păcate acest prunc are deja prea multe moașe și din cearta acestora riscă să rămână cu cordonul ombilical netăiat.

Acționând în acest fel, parlamentarii PNL speră să puncteze la capitolul imagine, iar punctele să le transforme, la un moment dat, în capital electoral. După cum decurg însă lucrurile, văzându-i mari amatori de cultură niponă, cred că de fapt se îndreaptă cu pași repezi către un harachiri în masă. Un harachiri politic, desigur!