Actiune de igienizare impreuna cu peste 100 de tineri

vineri, 20 mai, 2016

100 de tineri, iubitori de natură, au fost astăzi alături de mine și de senatorul Gabriel Mutu, candidatul nostru de la sectorul 6, la o acțiune de igienizare a zonei din spatele Pieței Chilia Veche, Bulevardul Drumul Taberei, nr 124, sector 6.

Vreau să le mulțumesc tinerilor pentru implicarea lor în astfel de activități. Trebuie să avem grijă de spațiile verzi care au mai rămas.

Bucureștiul este unul dintre orașele europene cu cele mai puține zone verzi. În acest moment sunt repartizați 23,21 de metri pătrați de spațiu verde pentru fiecare locuitor în parte. Norma impusa de Uniunea Europena este de 26 de mp pe cap de locuitor. Peste două milioane de copaci au fost tăiați în ultimii 20 de ani, o mare parte a spațiilor verzi a dispărut iar aerul a devenit din ce în ce mai greu de respirat. Efectul este îngrijorător. Foarte multe persoane sunt afectate din cauza poluării. În acest sens trebuie luate măsuri urgente.

Cele patru direcții principale de acțiune precizate pe larg în programul meu de guvernare locală sunt: scăderea poluării atmosferei, poluării fonice și gestionarea problemei apelor uzate, conservarea și creșterea patrimoniului verde al orașului, gestionarea deșeurilor din construcții și demolări, respectiv responsabilizarea constructorilor și educația evo-civică.

Locuri de joacă pentru copii, în special în cartiere, parcuri noi, spații de recreere sunt doar câteva dintre prioritățile mele pentru voi.

‪#‎rezultatepentrubucureșteni‬

Publicat de:
Categoria: Blog