Personalul didactic auxiliar va beneficia de decontarea cheltuielilor pentru naveta

marți, 17 decembrie, 2013

Propunerea legislativă pentru modificarea art.105, alin.(2), lit.f) din Legea nr.1/2011 a Educaţiei Naţionale a fost aprobată astăzi în plenul Senatului, de 104 senatori. La iniţiativa a 20 de senatori PSD şi a 4 deputaţi social democraţi, dintre care amintim senatorii Gabriela Firea, Doina Federovici, Ecaterina Andronescu, Liviu Marian Pop, Daniel Savu, Cătălin Croitoru, Cosmin Nicula, Sorin Bota, personalul didactic auxiliar va putea să îşi deconteze cheltuielile cu naveta.

Iniţiatorii subliniază că, în Legea Educaţiei Naţionale era prevăzut că decontarea cheltuielilor pentru navetă se efectuează doar pentru cadrele didactice, în această denumire generică nefiind inclus şi personalul didactic auxiliar. A devenit astfel imperios necesar ca şi personalul auxiliar să beneficieze de aceleaşi drepturi.

Personalul didactic auxiliar este destul de numeros la nivelul întregii ţări, iar cheltuielile cu transportul nu erau mici, putând ajunge şi la 300 de lei lunar, în condiţiile în care salariul este în jurul sumei de 1000 de lei, se mai arată în expunerea de motive.

Senatul este cameră decizională. Legea a fost trimisă la promulgare la preşedintele României.