Gabriela Firea, presedinte PSD Ilfov: „La CJ Ilfov lucrurile au intrat in matca lor fireasca”

vineri, 2 august, 2013

Gheorghe Roman (consilier judetean al UNPR Ilfov) este noul vicepresedinte al Consiliului Judetean Ilfov, alaturi de Sebastian Geanta (PSD Ilfov).

Un numar de 17 consilieri judeteni ai PSD, PDL, PPDD, UNPR au votat astazi, in sedinta CJ, schimbarea vicepresedintelui CJ din partea PNL, Cristina Manicea. Conform Protocolului USL, cele doua posturi de vicepresedinte al CJ apartineau de drept PSD, intrucat PNL detinea, prin intermediul dlui Marian Petrache, functia de presedinte al Consiliului Judetean, dar in urma cu un an PNL-ul a impus-o pe doamna Cristina Manicea, incalcand protocoalele USL la nivel national si judetean.

In urma unui vot pe buletine si a unui scor categoric: 17 pentru, 11 impotriva, 3 absente, noul vicepredinte al CJ Ilfov este Gheorghe Roman (UNPR), care o inlocuieste, asadar, pe Cristina Manicea(PNL).

Presedintele PSD Ilfov, senatorul Gabriela Firea a declarat, la finalul sedintei, ca postul de vicepresedinte al CJ castigat astazi prin vot apartinea de fapt PSD Ilfov, iar ceea ce s-a intamplat astazi la sedinta CJ este doar o punere a lucrurilor in matca lor fireasca.

PSD Ilfov nu a rupt protocolul cu partenerii din USL, la nivelul judetului, ci doar colaborarea cu presedintele CJ Marian Petrache (si presedinte PNL Ilfov) care, oricum, nu ne-a considerat niciodata parteneri egali, ci un fel de ruda saraca, desi a ajuns presedinte al CJ si cu voturile, nu putine!, ale PSD, liberalii fiind a treia formatiune politica din judet, ani la rand.
Noi dorim dezvoltarea tuturor localitatilor ilfovene in mod echilibrat, indiferent de culoarea politica a primarului sau a presedintelui CJ. Am fost nemultumiti de faptul ca reprezentantii nostri in CJ, consilierii judeteni ai PSD, dar nici ceilalti din opozitie, nu erau consultati in legatura cu proiectele care se deruleaza in Ilfov, vointa presedintelui CJ fiind singura care conta.
Noi nu am solicitat bugete pentru primarii PSD, ci pentru realizarea obiectivelor de investitii din judetul Ilfov care se rasfrang direct asupra calitatii vietii ilfovenilor. Acum, cu doi vicepresedinti care sa reprezinte corect interesele ilfovenilor, speram ca dl presedinte al CJ sa inteleaga faptul ca institutia pe care o conduce trebuie sa fie in slujba tuturor cetatenilor, nu doar a celor pe care ii favorizeaza, politic sau personal, domnia-sa. Noi suntem deschisi oricarei discutii si colaborari cu Dl Petrache in continuare, dar pe alte baze si principii decat pana acum”.