Gabriela Firea: „Elevii din 7 comune ilfovene au acum microbuze care sa-i duca la scoala. Urmeaza inca 13 pana la sfarsitul anului”

miercuri, 23 iulie, 2014

Primele 100 de microbuze școlare  cu 16+1 locuri au fost livrate miercuri, 23 iulie 2014, în cadrul unui eveniment public desfășurat în Piața Victoriei, la care au participat premierul Victor Ponta și vicepremierul Liviu Dragnea.  Achiziția face parte dintr-un program național, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, de înzestrare a comunităților rurale cu microbuze pentru transportul elevilor

Localitățile ilfovene care au primit microbuze, în această primă etapă, sunt: Brănești, Copăceni, Dobroești, Glina, Gruiu, Petrăchioaia și Snagov, urmând ca în a doua etapă, preconizată a avea loc în perioada octombrie – decembrie 2014, să fie livrate încă 13 microbuze, care vor deservi comunele Balotești, Cernica, Ciolpani, Ciorogârla, Clinceni, Corbeanca, Cornetu, Dascălu, Domnești, Găneasa, Jilava, Nuci și Vidra.

Sunt extrem de fericită că am reușit să îndeplinesc această promisiune făcută elevilor și părinților din Ilfov! Educația este cea mai importantă avere pe care o poate avea un om! Copiii noștri sunt speranța noastră într-un viitor mai bun, pentru o societate performantă, la nivelul secolului în care trăim! Din păcate, la noi abandonul școlar este o realitate tristă. Sărăcia îi face pe mulți copii să renunțe la școală, și, din acel moment, viitorul lor devine extrem de nesigur. În calitate de mamă, dar și de fost cadru didactic, ( la începutul carierei mele am fost profesor în comuna băcăuană Cleja), nu voi înceta să îi încurajez și să îi susțin din toate puterile pe copii să meargă la școală și să își construiască un viitor  sigur, bazat pe singurul lucru pe care nu îl pot  pierde: educația!”, a spus, cu această ocazie, Gabriela Firea, senator PSD de Ilfov și unul dintre susținătorii activi ai acestui proiect.