Gabriela Firea, aleasa in Consiliul de Onoare al Ordinului National Steaua Romaniei

joi, 19 septembrie, 2013

Gabriela Firea, senator de Ilfov si vicepresedinte al PSD, a fost aleasa astazi in Consiliul de Onoare al Ordinului Naţional STEAUA ROMÂNIEI.

Ofiter al prestigiosului Ordin din anul 2000, cand era secretar de stat, purtator de cuvant al guvernului Romaniei, si a participat, impreuna cu echipa guvernamentala, la elaborarea si prezentarea la Bruxelles a Strategiei Economice de Dezvoltare pe termen mediu a Romaniei, Gabriela Firea a intrunit majoritatea voturilor celorlalti membri ai ordinului in grad de ofiter, prezenti la Palatul Cotroceni, cu ocazia Adunarii Generale a Ordinului Naţional STEAUA ROMÂNIEI.

Noul Consiliu de Onoare cuprinde 7 membri, in urma sufragiilor exprimate de toti cei 123 de membri prezenţi la Adunarea Generala de la Palatul Cotroceni. Voturile prin corespondenţă sau delegare nu au fost luate în considerare. Acestia sunt:

Gabriela Firea in grad de Ofiter
Ecaterina Andronescu in grad de Cavaler
Mircea Geoană in grad de Comandor
Şerban Brădişteanu in grad de Mare Ofiter
Costin Georgescu in grad de Mare Ofiter
acad. Ionel Haiduc in grad  de Mare Cruce
Constantin Degeratu in grad de Mare Cruce

Consiliul de Onoare al Ordinului Naţional STEAUA ROMÂNIEI urmeaza sa decida, la data de 26 septembrie, dupa audierea europarlamentarului Laszlo Tokes, daca acesta va ramane sau nu cavaler al Ordinului.

La începutul lunii septembrie, preşedintele Traian Băsescu declara că, în cazul în care Consiliul de onoare al Ordinului STEAUA ROMÂNIEI va cere ridicarea decoraţiei acordate europarlamentarului Laszlo Tokes, atunci va emite un decret in acest sens.