Vreau să înființez în Primărie un departament pentru atragerea investitorilor

luni, 30 mai, 2016

În documentarea pe care am făcut-o în această campanie, am constatat că Primăria Generală nu are o structură care să se ocupe în mod special de atragerea investitorilor. Este greu de crezut, dar e adevărat că tocmai Capitala României nu are un astfel de departament. S-a mers poate pe ideea că, fiind vorba de București, investitorii vor veni de la sine. Din punctul meu de vedere nu e suficient să stăm cu mâinile în sân să vedem dacă vin sau nu investitorii.

Prin urmare, dacă în urma votului de duminică voi deveni Primar General, una dintre primele decizii pe care le voi lua va fi să înființez un departament pentru atragerea investitorilor străini și autohtoni. Mai multe investiții înseamnă dezvoltare economică, înseamnă mai multe locuri de muncă și, nu în ultimul rând, mai multe venituri la bugetul administrației locale — bani pe care îi putem folosi pentru școli, pentru spitale, pentru transportul public și pentru alte obiective de interes pentru bucureșteni.

Consider că e de datoria Primarului General să se implice și să prezinte toate aceste beneficii oamenilor de afaceri care caută oportunități de investiții în această zonă a Europei.

Bucureștiul are foarte multe atuuri pentru atragerea investitorilor, începând de la infrastructura de transport și utilități până la forța de muncă înalt calificată care e disponibilă aici. Avem în București foarte mulți tineri bine pregătiți care nu își găsesc un job bine plătit, pe măsura studiilor și competențelor. Avem foarte multe familii pentru care câștigul salarial este insuficient pentru a le oferi copiilor o educație și un viitor mai bune.

Bucureștiul poate deveni cel mai important centru economic din sud-estul Europei atrăgând mai mulți investitori și le poate oferi acestor tineri și acestor familii mai multe șanse.

Publicat de:
Categoria: Comunicate