Voi aloca resurse financiare pentru ca toate autobuzele RATB sa fie in trafic

vineri, 27 mai, 2016

Ca Primar General voi aloca resurse financiare pentru ca toate autobuzele RATB să fie în trafic, pentru bucureșteni, nu să stea în autobază așteptând în van să fie reparate!

Am fost azi la Autobaza Titan care aparține de RATB pentru a vedea, cu ochii mei, în ce stadiu se află autobuzele care necesită reparații.

La Titan sunt 62 de mașini care așteaptă de ani buni să fie reparate, iar în celelalte depouri ale RATB: Floreasca, Ferentari, Nordului, Alexandria, Militari, Pipera și Obregia sunt restul până la 330.

Le-am spus sindicaliștilor RATB faptul că nu intenționez să scumpesc biletele pentru transportul public. Bucureștenii nu pot să suporte un preț mai mare.

De asemenea, pensionarii vor beneficia în continuare de gratuitate, iar în calitate de primar general voi asigura subvenția pentru elevi și studenți.

În ceea ce privește RATB, cea mai mare problema este subfinanțarea, regia are nevoie de bani pentru reparații.

În prima ședință a Consiliului General voi propune o rectificare de buget astfel încât toate autobuzele să fie reparate, teoretic sunt 1000 de mașini, practic, în trafic doar 650—690.

Dacă sunt toate mașinile în circulație, bucureștenii nu vor mai aștepta zeci de minute în stațiile RATB, iar angajații își vor putea respecta programul.

Tot în acest sens, după ce se va face o evaluare financiară, RATB va trebui să primească buget și pentru achiziționarea a 100 — 200 de autobuze noi.

Am discutat cu Vasile Pietrariu, președintele Sindicatului Transportatorilor din București și despre nevoile salariaților care până acum au fost ignorate. Îi asigur de tot sprijinul meu și împreună vom rezolva toate problemele ridicate.

Publicat de:
Categoria: Comunicate