Victorie clara a lui Victor Ponta in Ilfov!

marți, 4 noiembrie, 2014

Alianța PSD-UNPR-PC a câștigat detașat alegerile prezidențiale în județul Ilfov, considerat până nu demult un adevărat fief al PNL, a cărui organizație locală este condusă de Marian Petrache, secretar general al partidului la nivel național, și președinte al Consiliului Județean.

Din totalul celor 193.346 voturi valabil exprimate, 77.159 au fost în favoarea lui Victor Ponta, respectiv 39,91%, în timp ce principalul său contracandidat, Klaus Iohannis a fost votat doar de 53.624 ilfoveni, reprezentând 27,73%. Pe locul al treilea s-a situat candidatul independent Călin Popescu Tăriceanu, cu 14.627 voturi, corespunzătoare unui procent de 7,57%.

Demn de semnalat este faptul că Victor Ponta a obținut un scor mai bun decât Klaus Iohannis, inclusiv în localități conduse de primari liberali, cum ar fi Buftea, Chitila, Găneasa, Gruiu, Periș sau Petrăchioaia, în timp ce candidatul ACL nu a reușit să câștige în nicio  localitate condusă de un primar PSD.

De altfel, în comparație cu alegerile europarlamentare, când PNL a reușit să obțină cel mai bun scor în 20 din cele 40 de localități ale județului, la alegerile din 2 noiembrie ACL a reușit să mai câștige în doar 8 localități.