PDL a dovedit ca stie sa taie pensiile romanilor. Restul e retorica!

miercuri, 20 august, 2014

În legătură cu afirmațiile făcute de un deputat PDL, potrivit cărora ideea amnistierii fiscale a pensionarilor a fost preluată de Guvern dintr-un proiect de lege inițiat de PDL, facem următoarele precizări:

Partidul Democrat Liberal a avut ocazia, în perioada 2009-2012, cât timp s-a aflat la guvernare, să adopte măsuri în beneficiul oamenilor în general și al pensionarilor în special. Din păcate însă, au ales să rețină abuziv contribuții de sănătate din pensiile românilor și au refuzat să aplice legea care prevedea explicit modul în care se indexează anual pensiile cu indicele prețurilor de consum.

Acum, din Opoziție, o sumedenie de lucruri devin posibile, fiind foarte ușor să propui lucruri pentru a căror punere în practică nu ai nicio responsabilitate. Cu toate acestea, politicile publice ca și bugetul sunt apanajul guvernului  și al majorității parlamentare care îl sprijină.

La fel ca orice alt parlamentar, si cei care contesta amnistia pt pensionari si mame, pot propune orice proiect de lege. Dar pentru a putea să impună astfel animate măsuri Guvernului, mai e nevoie ca partidul respectiv să câștige alegerile sau măcar să facă parte din majoritatea parlamentară. Până atunci avem de-a face doar cu un nou exercițiu de retorică. Unul nu foarte reușit!

Gabriela Firea

Vicepreședinte PSD