Modelul Ponta vs. Modelul Basescu in economie. Klaus Iohannis a ales calea austeritatii!

marți, 19 august, 2014

Premierul Victor Ponta a prezentat foarte clar care sunt riscurile şi care sunt oportunităţile economice pentru România în perioada următoare. România riscă, prin oamenii regimului Băsescu, cei care îl împing din spate pe Klaus Iohannis, să revină la modelul falimentar al austerităţii, cel care a produs atât de multă suferinţă şi tăieri în rândul cetăţenilor.

Unica alternativă la ce ne propun domnii Băsescu sau Iohannis este actuala viziune economică, promovată de premierul Victor Ponta, cea care îmbină stimularea mediului privat şi creşterea veniturilor populaţiei, astfel încât toată societatea să resimtă beneficiile evoluţiilor pozitive din economie.

Alegerile prezidenţiale din 2014 reprezintă un moment decisiv pentru întreaga ţară din perspectiva parcursului economic al României. Cetăţenii vor alege dacă vor ca ţara noastră să meargă înainte, pe actualul model, care a generat creştere economică în 2012, 2013, dar şi în primele 6 luni ale anului 2014, sau dacă doresc să ne întoarcem la modelul economic falimentar, promovat de regimul Băsescu-Boc-PDL.

Klaus Iohannis, prin declaraţiile sale recente, a ales modelul promovat în trecut şi de Traian Băsescu. Astfel se explică de ce, pe probleme economice, din echipa de campanie a domnului Iohannis ies în faţă personaje precum Gh. Ialomiţianu, cel promovat şi susţinut de Emil Boc şi Traian Băsescu în fosta guvernare. Klaus Iohannis avea şansa să renunţe la austeritate, dar nu a făcut-o. Mai mult, a împins întregul PNL spre o fuziune cu modelul economic PDL, spre acceptarea tăierilor şi austerităţii promovate de Emil Boc, Gh. Ialomiţianu şi Adriean Videanu cât timp au fost la guvernare.

Alternativa economică descrisă de dl. Iohannis prin declaraţiile sale publice recente ne indică un viraj brusc spre modelul promovat de popularii europeni peste tot în Europa. Adică spre noi tăieri şi austeritate pentru populaţie, respectiv beneficii acordate discreţionar către clientela ACL.