Microbuzele scolare vor ajunge si la orase!

luni, 2 februarie, 2015

Azi a fost prima zi de lucru la Senat, din actuala sesiune. La ședința grupului PSD a participat și premierul Victor Ponta, ne puteți vedea la lucru în imagine. Am început cu dreptul, așa că mă folosesc de prilej pentru a vă da și o veste bună!
Orașele care au sate și localități componente vor putea primi microbuze pentru transportul elevilor, urmare a unui amendament inițiat de mine împreună cu dna senator Doina Fedorovici la legea de aprobare a OUG nr. nr. 17/2014. Acest act normativ stabilea că unitățile administrativ-teritoriale din mediul rural vor primi microbuze școlare achiziționate în cadrul programului guvernamental prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
Completarea prevederilor legale era foarte necesară, întrucât am primit numeroase solicitări din partea primăriilor unor orașe din toată țara, care ne semnalau faptul că elevii parcurgeau distanțe mari, uneori mai mari de 10 km, pentru a ajunge la școală. Efortul acestor copii era impresionant!
Așa cum a subliniat și colega mea Doina Fedorovici, „ne confruntăm cu creșterea abandonului școlar iar principalele motive vizează situația financiară dificilă cu care familiile copiilor se confruntă. Asigurându-le transportul, în condiții de siguranță, în fiecare zi, le dăm un motiv în plus să vină la școală”.
Ministerul Dezvoltarii Regionale a achiziționat în anul 2014 un număr de 600 de microbuze școlare, finanțarea fiind asigurată din vânzarea certificatelor verzi, în conformitate cu prevederile OUG nr. 17/2014.

Legea nr.160/2014 privind privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 17/2014 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 115/2011 privind stabilirea cadrului instituţional şi autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finanţelor Publice, de a scoate la licitaţie certificatele de emisii de gaze cu efect de seră atribuite României la nivelul Uniunii Europene a fost aprobata anul trecut si publicata in Monitorul Oficial nr. 898/2014.