Laszlo Tokes sfideaza din nou autoritatile romane

marți, 26 august, 2014

Euro-deputatul Laszlo Tokes continuă acțiunile de sfidare a autorităților din România, catalogând drept  „ridicol şi scandalos” demersul Primăriei de a-l avertiza pentru arborarea steagului secuiesc la balconul biroului său din Oradea, care s-a făcut cu încălcarea Legii 185/2013, somându-l să retragă drapelul în termen de 7 zile, în caz contrar urmând să ise aplice o amendă contravențională cuprinsă între 30.000 și 50.000 de lei.

Laszlo Tokes a arborat respectivul steag în luna iunie 2014, în cadrul unei acţiuni în care a elogiat şi activitatea scriitorului Wass Albert, considerat în România criminal de război.

„Ridicăm glasul nostru împotriva acelor excese ale organelor oficiale, respectiv împotriva acelor acte abuzive prin care se scot drapelele secuieşti, se îndepărtează cărţile scriitorului renumit Wass Albert, şi încă nu se reabilitează acele personalităţi însemnate ale comunităţii maghiare care cu câteva decenii în urmă au fost condamnaţi pe nedrept ca şi criminali de război”, spunea Laszlo Tokes la acea vreme.

Astfel de acțiuni sunt menite să provoace noi focare de tensiuni interetnice pe teritoriul României, un stat suveran al cărui caracter unitar este însă contestat de Laszlo Tokes cu orice prilej. O atmosferă viciată de ură și provocări nu aduce beneficii nici românilor și nici maghiarilor din România, ci doar acelora a căror activitate se legitimează cu ajutorul conflictelor de acest gen.