Intalnire cu reprezentantii Sindicatului Liber Independent din RADET

miercuri, 18 mai, 2016

M-am întâlnit astăzi cu reprezentanții Sindicatului Liber Independent din RADET, condus de Ioana Stoica. Discuțiile au fost axate pe principalele probleme pe care le au în acest moment salariații regiei.

Am prezentat celor aproximativ 300 de sindicaliști soluțiile pe care le aplică imediat după ce ajunge în funcția de primar general, acestea rezolvând o mare parte din solicitările revendicate de cei prezenți.

„Strategia energetică pentru București care cuprinde și capitolul termificare trebuie urgent aprobată de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Strategia este gata de șase ani dar a fost ignorată de toți factorii de decizie. Tot la capitolul urgențe trebuie să menționez: fuziunea ELCEN cu RADET și ștergerea datoriilor istorice”.

„Dumneavoastră nu sunteți vinovați de situația în care se află RADET. Trebuie să vă primiți salarile la timp și să aveti condiți civilizate de muncă.”, le-am spus celor prezenți.

Un alt subiect de discuție a fost atragerea de fonduri europene pentru modernizarea rețelei de termificare.
„Așa cum am mai spus, avem posibilitatea de a accesa 187 de milioane de euro, bani nerambursabili, din fonduri europene, pentru modernizarea rețelei de termoficare”.

Trebuie aprobat caietul de sarcini, apoi  studiul de fezabilitate și se poate deschide aplicația pentru accesarea fondurilor”

Sindicaliștii prezenți la discuție s-au plâns de  lipsa banilor pentru salarii, de problemele pe care le întâmpină la locul de muncă, lipsa implicării conducerii administrației locale în a le rezolva revendicările.

„Suntem vaca de muls a Capitalei. De 20 de ani așteptăm să ni se rezolve problemele.  Nu primim salariile la timp, colegii nostri lucrează în condiții grele, mulți dintre ei se îmbolnăvesc, rata de mortalitate a crescut în ultima perioadă”, au spus angajatii RADET.

Bogdan Hossu, liderul CNS „Cartel Alfa”, prezent la discuție, a declarat că va susține toate proiectele Gabrielei Firea pe această temă și le-a promis sindicaliștilor ca într-o săptămână va rezolva problema salariilor întârziate.

Depolitizarea RADET a fost un alt subiect pus în discuție.

„Știu care sunt problemele Dumneavoastră. Un prim pas l-am și făcut, pe lista consilierilor generali ai Alianței PSD+UNPR se află un reprezentant al Dumneavoastră, domnul Gheorghe Amzăr”.

I-am asigurat pe cei prezenți că RADET va primi, în continuare, subvenția de la Primăria Capitalei dacă va ajunge primar general.

 

Puteți citi programul meu complet accesând linkul de mai jos:
www.gabriela-firea.ro/program

‪#‎rezultatepentrubucureşteni‬

Publicat de:
Categoria: Comunicate