Incidentul de astazi de la Scoala nr. 99 ne arata cat de important este sa avem cabinete medicale scolare moderne

marți, 31 mai, 2016

Regret ce s-a întâmplat astăzi la Școala nr. 99 din Capitală, unde cinci elevi s-au simțit rău și au avut nevoie urgent de îngrijiri medicale. Acest incident ne arată cât de importantă este problema cabinetelor medicale din școli, pe care am semnalat-o încă din primele zile de campanie.

Din fericire, Școala nr. 99 a avut un astfel de cabinet unde copiii au primit primele îngrijiri medicale și vreau să mulțumesc medicului care a avut grijă de copiii afectați de căldură. Din păcate, la nivelul Capitalei situația este una critică: 25 de școli și licee nu există medic pentru cabinetul școlar. Iar în multe alte școli și licee, cabinetele medicale sunt vechi sau aproape nefuncționale.

În 423 unități școlare din București lucrează doar 216 medici.

Aceste cifre arată că există un risc pentru copiii noștri. De aceea, ca primar voi acționa ca în școlile și liceele din Capitală să existe cabinete medicale moderne, cu medici gata oricând să le ofere asistență elevilor. Voi propune Consiliului General suplimentarea bugetului alocat cabinetelor medicale din școli și personalului care lucrează acolo și voi lucra cu primarii de sector pentru a grăbi procesul de modernizare a acestora. Numai așa putem să avem rezultate pentru bucureșteni!

Publicat de:
Categoria: Comunicate