Gabriela Firea se intereseaza despre actualizarea drepturilor persoanelor cu handicap

marți, 12 februarie, 2013

Senatorul PSD Gabriela Firea a adresat in plenul Camerei Superioare o intrebare ministrului muncii, cu privire la actualizarea indemnizatiilor pentru persoanele cu handicap cu indicele preturilor de consum, potrivit legii. Va prezentam textul integral al intrebarii, adresata in sedinta din 11 februarie 2013 a Senatului Romaniei.

Stimată doamnă Ministru,

Potrivit Art. 58 alin (13) din legea 448/2006 republicată, cuantumul drepturilor cuvenite persoanelor cu handicap ”se actualizează anual cu indicele creșterii prețurilor de consum, prin hotărâre a Guvernului”.

Vă rog să aveți amabilitatea de a ne comunica data la care s-a făcut ultima actualizare a acestor prestații sociale și dacă urmează ca în cursul acestui an să fie actualizate conform legii, în conformitate și cu recenta sentință pronunțată de Inalta Curte de Casație șJustiție.

De asemenea, vă rog să evaluați oportunitatea unei modificări a legii în sensul introducerii unei diferențieri clare între persoanele cu handicap din naștere și cele cu handicap dobândit, ținând cont de faptul că fiecare categorie are particularitățile sale. Persoanele cu handicap din naștere nu vor putea munci niciodată și singura lor sursă de venit este indemnizația stabilită prin legea 448/2006.