Gabriela Firea: „Intaiul traseist al tarii denunta… traseismul!”

miercuri, 27 august, 2014

În urmă cu doi ani, în contextul denunțării  pe plan european a așa-zisei „lovituri de stat” de către președintele Băsescu și lideri ai PDL, Klaus Iohannis, pe acea vreme doar primar al Sibiului, spunea:

„Politicieni de la noi nu au găsit altceva mai bun de făcut decât să alerge aţă la Bruxelles şi să se plângă acolo. E interesant de urmărit, în istorie, cum au fugit să se plângă ba la Poartă, ba la Viena, ba la Budapesta, ba la Bruxelles, în loc să stea acasă, să vorbească împreună şi să găsească soluţii pentru problemele noastre”.

De când a îmbrăcat însă, peste haina de primar, paltonul de președinte de partid și mantaua de candidat la președinție, dl. Iohannis și-a schimbat brusc părerile, girând de la înălțimea funcției politice pe care o ocupă denunțul făcut de liderii ACL către ambasadele occidentale cu privire la „intenția abuzivă și nedemocratică a Guvernului Ponta de a legaliza pentru o scurtă perioadă migrația politică a aleșilor locali”.

Parafrazându-l pe Klaus Werner Iohannis, versiunea 2012, putem spune că „nu vine nimeni din afară să ne rezolve problemele sau să ne rânduiască ţara. Numai noi, aici, putem să o facem şi de aceea cred că rolul cel mai trist l-au jucat cei care s-au dus să se plângă liderilor europeni despre ce rău e în România”.

Nu ne miră faptul că liberalii și-au schimbat peste noapte opiniile și au preluat din mers metodele pedelisto-băsiste de luptă politică, dar nu ne-am fi imaginat că ne vor acuza că încurajăm traseismul politic tocmai reprezentanții a două partide care și-au schimbat peste noapte orientările și familiile politice europene, consacrând în România conceptul de migrație politică în masă.