Femeile social-democrate din Ilfov o sustin pe Gabriela Firea

marți, 13 noiembrie, 2012

Gabriela Firea, candidatul USL pentru Senat în colegiul 1 llfov s-a intalnit luni seara cu Organizatia de femei  social-democrate din judetul Ilfov. Proaspata aspirantă la fotoliul de senator le-a impartasit reprezentantelor doamnelor  din cele 40 de localitati din Ilfov proiectele sale, pe care speră să le realizeze în perioada mandatului de parlamentar, in cazul în care va fi aleasă la alegerile din 9 decembrie.

Principalele directii de actiune pe care si le propune Gabriela Firea sunt legate de protecția socială, în special a mamei și a copilului și de problematica administrației publice locale. Acestea au rezultat și în urma întâlnirilor cu primarii și comunitățile din cele 20 de localități aflate în colegiul 1 Ilfov.

„Primarii si consiliile locale sunt cei in masura sa rezolve problemele specifice comunitatilor. Numai ca resursele la care pot apela sunt limitate, mai ales in vremuri de criza, si aici intervine rolul parlamentarului. Care nu numai ca participa activ la realizarea unei infrastructuri legislative care sa permita dezvoltarea comunitatilor, dar poate veni cu solutii la nivel global care sa rezolve problemele locale care se regasesc in majoritatea comunitatilor”, a declarat Gabriela Firea.

La rândul său,  președintele Organizației de femei  din PSD Ilfov,  Coca Codreanu a aratat că, până acum, femeile nu au fost prea încurajate să se implice activ în politică, iar acest domeniu a rămas dominat de barbați. Gabriela Firea a dat asigurări că, odată cu intratea sa în PSD, doamnele se pot simți încurajate și, de ce nu, ocrotite de cineva care le înțelege problemele, aspirațiile și dorințele.

Gabriela Firea a subliniat că femeile sunt o forță deloc de neglijat în orice comunitate, căci femeia, după tradiție, are două servicii: locul său de muncă, și, poate chiar mai important,  serviciul de acasă, de soție și mama.

Cele mai dezbătute aspecte au fost cele în care femeile sunt direct implicate: lipsa grădinițelor din Ilfov, problemele asistenților maternali care au în îngrijire copii cu dizabilități, integrarea copiilor cu dizabilități în sistemul  educational, transportul scump și deficitar. Reprezentantele doamnelor din județul Ilfov au asigurat-o pe Gabriela Firea de tot sprijinul lor și i-au urat mult succes în campania electorală în curs.

Publicat de:
Categoria: Comunicate