Fanteziile economice ale ACL nu tin de foame romanilor

vineri, 29 august, 2014

Dupa ce a gestionat finantele tarii in cea mai neagra perioada pentru economie din acest mileniu, Gheorghe Ialomitianu se erijeaza mai nou in critic acerb al actualei guvernari. Acuzatiile sale sunt insa in ton cu prestatia sa in calitate de ministru, adica jalnice.

Membru in guvernul care a taiat salariile cu 25% si a facut sa dispara sute de mii de locuri de munca, el acuza cabinetul Ponta ca „prin taierea cheltuielilor de investitii cu 8 miliarde de lei a sacrificat peste 100.000 de locuri de munca si cateva mii de firme”. Ar fi interesant de vazut cum a calculat domnul Ialomitianu aceasta suma, pentru ca, in realitate, actualul guvern a creat zeci de mii de noi locuri de munca, iar prin reducerea CAS care va intra in vigoare la 1 octombrie numarul acestora va creste semnificativ.
De asemenea, fostul ministru al tragediei finantelor publice denunta scaderi ale cheltuielilor cu investitiile si ale sectorului constructiilor, invocand cifre din executia bugetara la 7 luni, ceea ce nu are nicio alta relevanta decat cea statistica, dat fiind faptul ca investitiile nu au o evolutie liniara de-a lungul unui an.
Faptul ca Ialomitianu si colegii sai din ACL traiesc intr-o realitate paralela, in care o crestere economica pe primul semestru de 2,6% este considerata „cadere abrupta”, este relevat si de ultimul sondaj facut in randul companiilor si al consumatorilor, dat publicitatii saptamana aceasta de Comisia Europeana. Potrivit acestuia, increderea companiilor si a populatiei in economia Romaniei a crescut in august pentru a patra luna consecutiv, evolutia fiind contrara tendintei de scadere de la nivelul Uniunii Europene. Astfel, indicele increderii in economie a crescut in Romania cu 1,4 puncte, la 101 puncte in luna august, fata de 99,6 puncte in iulie.
Cu alte cuvinte, aberatiile si fanteziile liderilor ACL cu privire la domeniul economic nu tin de foame romanilor. Sunt doar pura propaganda si dezinformare.
Mai mult, buna guvernare a Cabinetului Ponta este confirmata si de ultimul sondaj realizat de compania Nielsen, potrivit caruia increderea romanilor a urcat in aprilie-iunie pentru al treilea trimestru consecutiv si se apropie de valoarea medie europeana, Romania ocupand locul 18 din 32 de tari dupa acest indicator, care masoara asteptarile despre piata muncii, situatia financiara si posibilitatea de a cheltui.