Centre pentru persoane varstnice

joi, 26 mai, 2016

Crearea Centrelor de îngrijire pentru seniori este o prioritate pentru mine! PSD este un partid căruia îi pasă de oameni, și mă voi implica personal pentru a găsi rezolvarea problemei bătrânilor aflați în dificultate! Sunt oameni care au muncit o viață și nu merită o bătrânețe mizeră!

Impreună cu primarul sectorului 4 Daniel Băluță, candidatul PSD+UNPR la Primăria Sectorului 4, am participat astazi la inaugurarea Căminului pentru persoane vârstnice ‘Sfântul Nectarie’, amplasat în incinta Grupului școlar Industrial ‘Dacia’.

Apreciez foarte mult inițiativa colegului meu Daniel Băluță, actualul primar interimar al Sectorului 4, de a se implica în problemele oamenilor în vârstă, fără posibilități materiale și cu probleme grave de sănătate. PSD este un partid căruia îi pasă de oameni, problemele sociale sunt o prioritate. Ca primar general voi fi alături de oameni și voi găsi cele mai rapide soluții în a le rezolva.

Căminul a fost reabilitat, fiind în trecut o clădire abandonată. Sumele necesare realizării acestei investiții provin din bugetul local al Sectorului 4, în total fiind vorba de 6.665.240,44 lei.

Căminul ‘Sfântul Nectarie’ are 120 de locuri, va fi funcțional din septembrie iar cazarea și toate serviciile specifice vor fi gratuite. De acest proiect vor beneficia vârstnici care nu au locuință și nici posibilitatea de a-și asigura condiții de locuit, care nu au venituri proprii, nu se pot gospodări singuri sau se află în imposibilitatea de a-și asigura nevoile socio-medicale.

Nevoile oamenilor în vârstă au fost cuprinse în programul meu de guvernare locală.

Crearea de centre de îngrijire pentru bătrâni este o prioritate. Astfel de centre ar răspunde nevoii de îngrijire în sistem rezidențial și ar crea un pol de coeziune socială în sânul comunității în care ar urma să fie construite.

De asemenea, în cazul persoanelor vârstnice cu probleme de sănătate, dar cu o stare stabilă, o soluție este crearea unei rețele de îngrijitori la domiciliu. Dacă partea de servicii medicale la domiciliu s-a îmbunătățit în ultimii ani, în ceea ce privește asistența la domiciliu pentru alte lucruri decât serviciile medicale (ajutor la menaj, cumpărături, curățenie, socializare) a cunoscut un regres semnificativ în ultimii ani.

O astfel de rețea, coordonată de către Primăria Municipiului București, va putea crește calitatea vieții persoanelor vârstnice și va preveni instituționalizarea acestora.

 

Puteți citi programul meu complet accesând linkul de mai jos:
www.gabriela-firea.ro/program

‪#‎rezultatepentrubucureşteni‬

Publicat de:
Categoria: Comunicate