Bucurestiul trebuie sa fie o capitala culturala europeana in adevaratul sens al cuvantului

miercuri, 18 mai, 2016

Mi-am dorit să mă întâlnesc cu directori de teatre, cu directori de muzee, cu actori celebri sau la început, pentru un singur scop: acela de a identifica soluțiile cele mai bune, soluțiile cele mai corecte, să le identificăm împreună — premisele le cunoaștem—, știm și unde vrem să ajungem, dar care sunt modalitățile, căile, mijloacele pentru ca Bucureștiul să fie o capitală culturală europeană în adevăratul sens al cuvântului, nu neapărat în sensul birocratic. Rămâne în sarcina fiecăruia dintre noi, atunci când avem posibilitatea să ne implicăm, să o facem cu profesionalism, cu onestitate și sprijiniți în deciziile noastre de oamenii cei mai valoroși și cei mai competenți.

Bucureștiul are nevoie atât de săli de spectacol, cât și de recondiționarea și extinderea urgentă a unora dintre ele, pentru că a constatat, de multe ori, condițiile precare în care își desfășoară munca actorii.

Nu pot să nu fiu un om realist și să nu realizez faptul că acești oameni își duc munca, de multe ori, în condiții de precaritate, de nerecunoaștere a prestigiului. Avem acum cel puțin câteva teatre care au nevoie de sală, care au nevoie urgentă de recondiționare a sălii sau de extindere a acestora. Sunt lucruri pe care le-am cuprins în program, le veți citi și m-aș bucura foarte mult ca săptămâna viitoare, peste două săptămâni, să avem o întâlnire tehnică, în care să culeg de la dumneavoastră impresiile despre propunerile pe care vi le pun astăzi la dispoziție.

Într-o companie selectă, la eveniment au participat la întâlnire Olga Delia Mateescu, Rodica Popescu Bitănescu, Ileana Stana Ionescu, Julieta Georoiu, Cristina Cioran, Costel Constantin, Aura Corbeanu (vicepreşedinte UNITER), Felicia Filip (director Opera Comică pentru Copii), Mihai Constantinescu (directorul festivalului George Enescu), Adrian Majuru (directorul Muzeului Municipiului Bucureşti), Ion Cristescu (directorul Muzeului Naţional al Literaturii Române), Victor Coman (directorul Circului Globus), Călin Mocanu (directorul Teatrului Ţăndărică), Adrian Găzdaru (directorul Teatrului Excelsior), Mădălina Negrea (Teatrul Nottara), Lucian Ghimiş (director Teatrul Ion Creangă), Laura Coroianu (Asociaţia organizatorilor de concerte)

 

Puteți citi programul meu complet accesând linkul de mai jos:
www.gabriela-firea.ro/program

‪#‎rezultatepentrubucureşteni‬

Publicat de:
Categoria: Comunicate