Vrânceanu Firea: „Salariul unui parlamentar, foarte mic față de al unui moderator”

miercuri, 10 octombrie, 2012

Gabriela Vrânceanu Firea a vorbit în emisiunea „Imparțial”, de la Digi24, moderată de Luca Niculescu, despre decizia de a renunța la o carieră de succes în jurnalism, în favoarea politicii.

„Am simțit că este momentul pentru mine. O decizie personală, de destin. Am considerat că la cei 40 de ani și cu 21 de ani de presă am simțit nevoia unei schimbări. Aici am văzut viitorul meu profesional. Mai e și curiozitatea la mijloc”, a spus Gabriela Vrânceanu Firea în emisiunea „Imparțial”.

Fosta jurnalista a explicat de ce a ales Partidul Social Democrat pentru debutul său în politică.

„Mă simt mai apropiata de valorile social democrate, cele moderne. Mă gândesc la egalitatea de șanse. Cred că aici aș putea avea un cuvânt de spus și aici aș putea să mă implic ca mamă, ca femeie. Știu cât de afectată a fost familia în această perioadă de criză. Sunt o susținătoare a unui trai mai bun și a unor legi mai bune, mai favorabile pentru femei”, a completat Vrânceanu – Firea.

Despre relația cu Victor Ponta, aceasta a afirmat că este una colegială și deschisă.

„A fost foarte încântat și a spus că este entuziasmat de fiecare dată când doamne îndrăznesc să intre în PSD”, a afirmat Gabriela Vrânceanu-Firea.

Fosta jurnalistă a explicat că cel mai mare compromis pe care l-ar putea face ar fi să voteze în Parlament o lege în care nu ar crede.

„Mi-ar fi foarte greu să merg în Parlament și să ridic mâna pentru un proiect de lege și apoi să îmi fie rușine să mă uit la mama mea, la soțul meu”, a spus Firea.

Fosta jurnalistă a afirmat că nu va fi mulțimită cu salariul pe care îl va câștiga în calitate de senator, dezvăluind că și-a pus bani de-o parte în perioada în care era moderator.

„Ar mai fi un motiv. Sincer, cel puțin în anii dinaintea crizei, s-a câștigat mai bine în presă decât în politică. Salariul unui parlamentar este foarte mic față de cel al unui manager de presă sau al unui moderator. Eu am avut un salariu bun ca moderator de prime time. Mi-am făcut provizii. Mi-am pus bani de-o parte”, a mărturisit Gabriela Vrânceanu Firea. (sursa: digi24.ro)

Publicat de:
Categoria: Apariții în presă
Tags: ,